Ένας ακόμη στο… χορό του υποβιβασμού

Γεια σας,
Το θρίλερ για την παραμονή συνεχίστηκε κι αυτή την εβδομάδα στα παρκέ της Α2, με μια μικρή διαφορά όμως σε σχέση με την προηγούμενη. Στους υποψήφιους για τον υποβιβασμό προστέθηκε και νέα ομάδα. Ο Πιερικός Αρχέλαος, ο οποίος, μάλλον ζήλεψε τις ομάδες της ουράς και θέλει να παίξει κι αυτός τη… ρώσικη ρουλέτα!
Έτσι λοιπόν έκανε μία ήττα που τράνταξε τα θεμέλια του και μάλιστα εντός έδρας από την Ερυθραία. Από το τράνταγμα αυτό δεν γλύτωσε ούτε ο προπονητής του ο οποίος καταλαβαίνοντας ότι η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ για να ξυπνήσει υπέβαλε την παραίτησή του.
Αντίθετα η ομάδα της Ερυθραίας έχοντας κατανοήσει την δύσκολη θέση στην οποία την είχε φέρει η ήττα από τον Αμύντα την προηγούμενη αγωνιστική, έκανε την υπέρβαση και πήρε δύο βαθμούς που της επιτρέπουν να παραμείνει στο κυνήγι της παραμονής και μάλιστα με καλύτερες προοπτικές.

Στην Αμαλιάδα συνεχίζουν τη μάχη που δίνουν για παραμονή και πραγματικά δείχνουν τρομερό σθένος. Αν είχαν δηλαδή και άλλα παιχνίδια με ομάδες της κορυφής, τολμώ να πω ότι θα είχαν σωθεί, αφού με αντιπάλους θεωρητικά καλύτερους έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα με τελευταίο θύμα τους το Λαύριο.
Στο Μετς το Παγκράτι δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κερδίσει την Ελευσίνα και χρειάστηκε παράταση για να κάμψει την αντίστασή της αλλά στο τέλος έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι. Οι γηπεδούχοι για τους δύο βαθμούς της νίκης, οι φιλοξενούμενοι γιατί έχασαν με ψηλά το κεφάλι και οι φίλαθλοι του Παγκρατίου που είχαν την δυνατότητα να συμπαρασταθούν για τελευταία φορά φέτος στην ομάδα τους πριν την έναρξη της τιμωρίας τους με δύο αγωνιστικές.

Την ίδια ώρα λίγο πιο πέρα στην Καισαριανή η Νήαρ Ηστ έβαζε σε μπελάδες τον Ερμή Λαγκαδά. Η ομάδα της Καισαριανής αν και έχει υποβιβαστεί δεν χαρίστηκε στους φιλοξενούμενους που με την συμπεριφορά τους και την φιλοξενία στα εντός έδρας παιχνίδια τους μάλλον δεν έχουν και πολλούς φίλους.

Η Ολυμπιάδα πήγε στις Σέρρες με το μυαλό της ουσιαστικά να βρίσκεται στον επόμενο αγώνα με το Παγκράτι, οπότε μπορεί να έχασε πανηγυρικά αλλά δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ πολύ και τα ξαναλέμε σύντομα…
Χρήστος Πετρόπουλος