Ένα όνομα, μία ιστορία για τη ΦΕΑ με τη συμφωνία με το νεαρό Απόστολο Κόντο

Ένα όνομα “βαρύγδουπο”, θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής στο ρόστερ της ΦΕΑ… Ο λόγος για τον Απόστολο Κόντο, όχι όμως για τον εγνωσμένης αξίας παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή που αποτέλεσε επί σειρά ετών κόσμημα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά για τον έτερο Απόστολο Κόντο, τον 17χρονο εγγονό του! Ο οποίος βαδίζει στα βήματα του παππού του, έχοντας επιλέξει το μπάσκετ ως το άθλημα που τον έχει “μαγέψει”. Μέχρι πρόσφατα ο νεαρός ήταν μέλος του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, όμως αποφάσισε ν’ αλλάξει… γειτονιά και ν’ αφήσει πίσω τη φανέλα του Ιωνικού, φορώντας εκείνη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με την οποία θ’ αγωνιστεί με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Για “… επένδυση με παρόν και μέλλον”, κάνει λόγο η σχετική ανακοίνωση της ΦΕΑ και φροντίζει να κάνει και τις απαραίτητες διευκρινήσεις για όσους τυχόν μπερδευτούν διαβάζοντας για τον Απόστολο Κόντο. “Κι αν σε κάποιους το όνομα Απόστολος Κόντος θυμίζει πολλά, να μην απορεί διότι πρόκειται για τον εγγονό του παλαίμαχου διεθνή καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, το όνομα του οποίου φέρει και το γήπεδο που αγωνίζεται ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Οι διοικούντες την ΦΕΑ έχουν αποφασίσει να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην υπόδειξη του Αλέξη Καρατζά, ο οποίος αφού τσέκαρε τον νεαρό ύψους 1μ.91εκ. πλέι μέικερ στο παρκέ άναψε το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η “μετακόμιση” από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας στους “κυανέρυθρους”.
Στο σωματείο του Ιωνικού ήταν από το 2010. Αγωνίστηκε στα μίνι με μ.ο. 22 πόντους ανά παιχνίδι και ήταν από τους πρώτους σκόρερ στην κατηγορία. Όπως επίσης και στο παιδικό τμήμα με μ.ο. 38,5 πόντους και στο εφηβικό με μ.ο. τους 30 πόντους ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2019-20 στα 15 του, ο Απόστολος Κόντος αγωνίστηκε στις εθνικές κατηγορίες με το ανδρικό τμήμα του Ιωνικού με προπονητή τον Σπύρο Σταθούλη, καθώς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) με προπονητή τον Γιώργο Ζάχο αυτή τη φορά.
Για τέσσερις μήνες ήταν στα κλιμάκια της εθνικής παίδων, αλλά… κόπηκε στο τουρνουά που θα γίνονταν λόγω ύψους, καθώς δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Απόστολο στην μπασκετική οικογένεια της ΦΕΑ και του ευχόμαστε να έχει μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες και υγεία”.