‘Ένωση Ιλίου: «Προχωράμε το μπάσκετ μπροστά ή το πηγαίνουμε δεκαετίες πίσω;»

Τη νόμιμη οδό προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που προκάλεσαν τα έκτροπα στο παιχνίδι του ΚΑΟΚ με την Ένωση Ιλίου, θα ακολουθήσουν οι ιθύνοντες των φιλοξενουμένων όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους. Μέσω αυτής οι ιθύνοντες την Ένωση Ιλίου παραθέτουν τα γεγονότα της αναμέτρησης, ενώ αναρωτιούνται εάν «… προχωράμε το μπάσκετ μπροστά ή το πηγαίνουμε δεκαετίες πίσω;».kaok-enwsi

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Ιλίου αναφέρει:

«Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον αγώνα της Κορίνθου
Προχωράμε το μπάσκετ μπροστά ή το πηγαίνουμε δεκαετίες πίσω;
Ο ΑΟ Ένωση Ιλίου θέλει να εκφράσει την βαθιά του λύπη και την έντονη διαμαρτυρία του για όλα όσα συνέβησαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής με αντίπαλο την Κόρινθο και να αναρωτηθεί αν τελικά προχωράμε μπροστά το μπάσκετ ή το πηγαίνουμε αρκετές δεκαετίες πίσω.
Ο σύλλογος μας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και για αυτό το λόγο απλά θα παραθέσουμε τα γεγονότα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας λόγω αγώνα βόλεϊ μικρών ηλικιακών κατηγοριών, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν με καθυστέρηση και ελλιπής για ένα γήπεδο όπου η κερκίδα διαχωρίζεται από το παρκέ με σχοινιά με την απόσταση να είναι μηδενική. Εμείς θέλουμε να σταθούμε κυρίως στα γεγονότα που συνέβησαν 8:30 πριν το τέλος της αναμέτρησης.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο και ενώ έμεναν 8:30 για το τέλος ο Χρήστος Σκαλωμένος της Ένωσης Ιλίου με τον Δημήτρη Μακρή της Κορίνθου συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα ο 1ος διαιτητής της αναμέτρησης και πολύπειρος κος Ξάνθος να τους αποβάλει.
Σε εκείνο το σημείο είχαμε είσοδο των φιλάθλων της Κορίνθου στον αγωνιστικό χώρο όπου χτύπησαν τόσο τον Άρη Φουντά, ο οποίος διακομισθεί στο νοσοκομείο, όσο και τον αρχηγό της ομάδας Οδυσσέα Μπέλλα, ο οποίος παρά τις ενοχλήσεις ανέφερε στον προπονητή πως μπορεί να συνεχίσει με δική του ευθύνη και να μην οδηγηθεί και αυτός στο νοσοκομείο.

Κατά την είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και την επίθεση προς τους παίκτες της πεντάδας της Ένωσης, στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο εισήλθαν οι παίκτες της ομάδας μας (Πανουσόπουλος Κ., Στρατομήτρος Τ., Αρχιμανδρίτης Φ.), αλλά και της Κορίνθου (Δανιήλ Σταύρος), τόσο για να χωρίσουν όσο και για να προστατεύσουν τους συναθλητές τους την στιγμή που επικρατούσε γενική σύρραξη με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα. Άμεσο αποτέλεσμα να κρατηθούν τα δελτία και στους 4 προαναφερθέντες αθλητές.
Με βάση αυτά τα γεγονότα ο διαιτητής έκρινε πως έπρεπε να εκκενωθεί το γήπεδο και να μην διακοπεί το παιχνίδι οριστικά, αλλά αυτό μετά την εκκένωση του να συνεχιστεί κανονικά.
Ως σύλλογος δεν μας ενδιαφέρει αρχικά το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, όταν συμβαίνουν γεγονότα που πραγματικά ξεφεύγουν από τα όρια του αθλητισμού και οδηγούν το μπάσκετ εκεί που εμείς δεν ονειρευόμαστε. Ακόμη κι αν η Ένωση έφευγε νικήτρια την Κυριακή δεν θα μπορούσαμε να αποσιωπήσουμε τα γεγονότα. Η Ένωση όλα αυτά τα χρόνια κάνει μια προσπάθεια να φέρει τα παιδιά της περιοχής της κοντά στον αθλητισμό και το έχει καταφέρει, όμως δεν μπορούμε να μην αισθανθούμε θιγμένοι ως σύλλογος αθλητικός, όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αθλητές.
Σαφώς και θα ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές ανήκουν».