“Έξωση” από τα γήπεδα μετά τις 31/8 στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων!

Την… πόρτα εξόδου από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στους Δήμους θα δουν τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”! Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος πάντως έσπευσε να καθησυχάσει εν μέρει τα σωματεία, τονίζοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία για να μην βρεθούν “άστεγοι” είναι η 31η Αυγούστου. “Ήδη ετοιμάζουμε, στο σ/ν που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Διαβούλευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου. Ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα. Καταλαβαίνουμε το άγχος κάποιων παραγόντων που πραγματικά θέλουν να τακτοποιηθούν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και γι’ αυτό θα δώσουμε και την παράταση μέχρι το τέλος του Αυγούστου”, ανέφερε ο υφυπουργός δίνοντας τις σχετικές επεξηγήσεις για το εν λόγω έγγραφο.

Ένα έγγραφο, που έχει αποδέκτες τους Δήμους και τους Δημάρχους όλων των περιφερειών και γνωστοποιείται παράλληλα στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, αλλά και τους προέδρους των ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και Γιώργο Πατούλη αντίστοιχα και αποτελεί το δεύτερο σκέλος των προβλέψεων του νόμου για τα σωματεία που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο. Ήταν άλλωστε δεδομένο ότι όποια σωματεία δεν αποκτήσουν τον πολυπόθητο αριθμό μητρώου, δεν θα τυγχάνουν κρατικών προνομίων κι έτσι πέρα από το “φρένο” στις επιχορηγήσεις, πλέον μπαίνει στο “κάδρο” και το θέμα χρήσης των δημοτικών εγκαταστάσεων. Δημοτικά γήπεδα και κλειστά δεν θα επιτρέπουν τη χρήση τους σε συλλόγους που δεν ανήκουν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, κάτι που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να προκαλέσει “έμφραγμα” σε αρκετές ομάδες.

Κι αυτό διότι τα σωματεία που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για ένταξη στο Μητρώο της ΓΓΑ δεν ξεπερνούν τις 5000, ενώ πολλά είναι ακόμη που είναι σε αρχικό στάδιο για να ενταχθούν. Κάτι που επιβεβαίωσε κι ο Αυγενάκης τονίζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: “Είναι σημαντικό ότι έχουν ελεγχθεί και έχουν νομιμοποιηθεί απολύτως, μέχρι στιγμής, 4.022 αθλητικά σωματεία. Ο αριθμός αυτός κάθε μέρα αυξάνεται. Άρα άνω των 5.000 σωματείων είναι σε έναν απίστευτα καλό δρόμο και χαιρόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό. Η αίσθηση τόσο των υπηρεσιακών που έχουν εμπειρία, αλλά και η δική μου που ασχολούμαι πολύ τους τελευταίους 18 μήνες είναι ότι θα φθάσουμε στον τελικό αριθμό των 6.000 και πλέον νόμιμων σωματείων στη χώρα μας. Όταν κατά δήλωση των εμπλεκομένων «ομοσπονδιαρχών» τα σωματεία υποτίθεται έφταναν τις 11.000 και 12.000. Τελικά όμως η πραγματικότητα είναι άλλη”. Και πρόσθεσε: “Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία… Ζητάμε από όλους, Δήμους και Περιφέρειες, Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ και διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα!”.