Έσβησε τα κεράκια για τα 30 χρόνια η ΕΚΑΣΘ

Κάποιοι θεωρούν ότι ανάμεσα στη Λάρισα και τον Βόλο υπάρχει αντιπαλότητα, που κάνει τις δύο πόλεις να είναι στα… χαρακώματα! Κι όμως στο κλειστό του Αλκαζάρ σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι των δύο πόλεων βρέθηκαν και μαζί έσβησαν τα κεράκια για τα 30 χρόνια της ΕΚΑΣΘ. Ο φιλικός αγώνας μπάσκετ που παίχτηκε ήταν το… κερασάκι της γιορτής που στήθηκε στη θεσσαλική πόλη και στην οποία παραβρέθηκαν αρκετές προσωπικότητες του τοπικού (και όχι μόνο) μπάσκετ.
Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν εκεί ήταν ο Άρης Ζώης, ο Νίκος Πιτσίλκας, ο Νίκος Μπουντούρης κι ο Ευθύμης Ρεντζιάς, οι οποίοι στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο έργο που έχει προσφέρει η ΕΚΑΣΘ όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ.

«Μπορεί πριν μερικά χρόνια να είχαμε κάμποσες ομάδες στην Α1 αλλά σήμερα δεν υπάρχει κάποια σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο το θεσσαλικό μπάσκετ πηγαίνει περίφημα, η ΕΣΚΑΘ έχει κάνει δουλειά σε βάθος. Κάθε πόλη, χωριό της περιοχής έχει και κάποια ομάδα κι από εκεί θα βγουν οι νέοι Θεσσαλοί παίκτες και οι νέοι Θεσσαλοί παράγοντες που θα βοηθήσουν το μπάσκετ να πάει πιο ψηλά με βάση όμως ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι διαφορετικό από αυτό που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια και το οποίο έδωσε κάποιες πρόσκαιρες δόξες όμως μετά ήρθε η καταστροφή», σχολίασε ο Άρης Ζώης, ενώ ο Ευθύμης Ρεντζιάς πρόσθεσε: «Επιστρέφω ξανά σήμερα ως παλαίμαχος, βλέπω φίλους, βλέπω παλιούς συμπαίκτες και αντίπαλους που γνωριζόμασταν από παλιά. Είναι μεγάλη χαρά και για εμάς το ό,τι γιορτάζουμε τα τριάντα χρόνια της ΕΣΚΑΘ. Η Θεσσαλία έχει μεγάλη παράδοση στην γέννηση μεγάλων αθλητών και περιμένουμε ακόμα πολλά ταλέντα να εμφανιστούν, αν και είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ομάδα στην Λάρισα που να αγωνίζεται στην Α1, τα Τρίκαλα περάσανε στο παρελθόν από αυτή την κατηγορία και όμως εξαφανίστηκαν και καμία πια δεν μας εκπροσωπεί στις μεγάλες κατηγορίες. Εύχομαι ολόψυχα να αλλάξουν τα δεδομένα, να αποφύγουμε τον πάτο, γιατί ακόμα δεν φτάσαμε εκεί και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του το θεσσαλικό μπάσκετ».

Ο Νίκος Πιτσίλκας απ’ την πλευρά του δήλωσε: «Τα γκρίζα πάντα τα φοράω, τα φοράω μέσα στην καρδιά μου και δεν πρόκειται να τα βγάλω ποτέ. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ παρέα με αρκετούς φίλους, είναι μια εκδήλωση που αν μήτε άλλο μας φέρνει αρκετά χρόνια πίσω σε μια προσπάθεια που έγινε από ανθρώπους μπασκετικούς να κάνουμε μια ένωση μέσα από την οποία ξεπήδησαν «μπασκετάνθρωποι», τόσο παίκτες, διαιτητές, παράγοντες αλλά και διαιτητές. Έτσι και εμείς μέσα από εδώ κάναμε τα πρώτα μας βήματα και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Το να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ είναι για μένα υποχρέωση».

Τέλος ο Νίκος Μπουντούρης σχολίασε: «Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε πάλι καλοί φίλοι, η μάζωξη αυτή έχει τοπικιστικό χαρακτήρα διότι είμαστε όλοι από την Θεσσαλία. Είναι μεγάλη η χαρά, με μερικούς έχουμε χρόνια να βρεθούμε και τους βρίσκουμε ξανά οικογενειάρχες τώρα με τα παιδιά τους. Μπορεί να μην θυμάμαι ποιος ήταν ο πρώτος μου αγώνας στην ΕΣΚΑΘ αλλά δεν ήταν και ο τελευταίος καθώς βρίσκομαι εδώ αυτή τη μέρα».

Για την ιστορία η ομάδα παλαιμάχων του Βόλου κέρδισε την αντίστοιχη της Λάρισας με 68-76
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 28-37, 41-54, 68-76
Με την ομάδα του Βόλου αγωνίστηκαν οι: Πρέκας, Μπουντούρης, Παρασχάκης, Σερίφης, Μυριτζής, Βλιώρας, Τζέλας, Αυγερινός, Οικονόμου, Παύλου, Κοσμάτος και Γιαννίκος με την Ελένη Παπαθανασίου να κάθεται στον πάγκο.
Για την ομάδα της Λάρισας αγωνίστηκαν οι: Παπαιωάννου, Ζώης, Κουραμάς, Μαιμάνης, Καραδήμος, Μυλωνάς, Γιασάρης, Ακριβούλης, Σταυρόπουλος, Ρετζιάς και Πραγκαφύλης με τον Γιάννη Τζήμα να τους κοουτσάρει.