Έτοιμος για το… step up στο προπονητικό επίπεδο ο Ασημάκης

Ατελείωτες ώρες μελέτης κορυφαίων προπονητών, «ξεκοκάλισμα» βιβλίων προπονητικής, αλλά και όσες φορές του δίνεται η δυνατότητα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για τηλε-εκπαίδευση, προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Ασημάκη, ο οποίος είναι έτοιμος για το… step up σε προπονητικό επίπεδο, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών coach που έχουν ακολουθήσει την ίδια πορεία.

Η φανέλα… κρεμάστηκε, αλλά το μεράκι για το μπάσκετ παραμένει στο έπακρο με τον νεαρό προπονητή, να θέλει ν’ ανέβει τα σκαλιά προσεκτικά. Αναλαμβάνοντας αρχικά τα αναπτυξιακά τμήματα και πλέον έχει βάλει πλώρη να καθίσει στην άκρη κάποιας ομάδας, κρατώντας τα «ηνία» της. Κι όπως λέει στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες της, το πάθος της νίκης – που είχε κι ο ίδιος πάντοτε ως παίκτης – αλλά πολύ περισσότερο να καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε τα παιδιά από τα τμήματα υποδομών να βρουν χώρο στην ομάδα και να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό τους οι ιθύνοντες.