«Έχει μέλλον το ελληνικό μπάσκετ»

Πάτρα, αποστολή

Σε μια γιορτή όπως η σημερινή για το μπάσκετ όλοι προσπαθούν να ξεχάσουν τις δυσκολίες και να σκεφτούνε θετικά όπως ακριβώς έκανε ο νικητής των τριπόντων Φώτης Ζούμπος, ο οποίος τόνισε:  «Τιμή μου που βρίσκομε εδώ. Είναι κάτι διαφορετικό, ξεφεύγουμε από το συνηθισμένο, βγάζουμε κάτι άλλο στο γήπεδο, χωρίς πίεση. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πιστεύω πολύ μέλλον, παρά τις δυσκολίες είμαι αισιόδοξος ότι στη συνέχεια θα βγούνε πολλοί και καλοί παίκτες».

Β. Καββαδάς: «Είναι ένα ταξίδι μακριά από τη καθημερινότητα»

Χρόνο στους νεαρούς και εμπιστοσύνη από τις ομάδες ζήτησε ο νικητής των καρφωμάτων Βασίλης Καββαδάς εκφράζοντας και ένα μικρό παράπονο «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να μας στηρίξει αν και για να πω την αλήθεια περίμενα περισσότερο… Για μας το All Star Game είναι ένα ταξίδι είναι διασκέδαση μακριά από τη καθημερινότητα. Αξίζει πάντως οι ομάδες να αφιερώσουν περισσότερο στα νεαρά παιδιά».

Λ. Μποχωρίδης: «Δεν είμαστε… γατάκια»

Μια… διαφορετική πλευρά του αγώνα θέλησε να εκφράσει στις δηλώσεις του ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Λευτέρης Μποχωρίδης (φωτό). «Το All Star Game είναι μια γιορτή στην οποία ήρθαμε για να περάσουμε καλά. Υπάρχει πάντως και μια άτυπη κόντρα με τους «μεγάλους» (Under 21) και προσπαθήσαμε να νικήσαμε για να μην νομίσουν ότι είμαστε…γατάκια».

Χρ. Μαρμαρινός: «Σημαντική η επαφή με το μπάσκετ και όχι η νίκη για τα παιδιά»

Ο προπονητής των νικητών Under 21 Χρήστος Μαρμαρινός ήταν αυτός που μίλησε από πλευράς προπονητών για τον αγώνα λόγω ότι ο Κώστας Ρακιντζής προθερμαινόταν για τον αγώνα των παλαιμάχων.

Ο κ. Μαρμαρινός δήλωσε «Μικρή σημασία έχει η νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το θέμα είναι να απολαύσουν τα μικρά παιδιά τη γιορτή, να μπορέσουμε να τα φέρουμε σε μια ωραία ατμόσφαιρα να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια καλή επίδειξη πως θα έπρεπε να είναι το μπάσκετ μακριά από τη πίεση. Το ευχάριστο είναι ότι είδαμε πολύ καλές συνεργασίες από τα παιδιά. Εμείς προσπαθήσαμε να τους δώσουμε κάποια στοιχεία και από κει και πέρα την εφάρμοσε ο καθένας ανάλογα με το ταλέντο του. Εμείς είμαστε το σύστημα, οι προπονητές και είναι καλό να δίνουμε κίνητρο στα παιδιά να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν. Είναι σημαντικό που η γιορτή αυτή γίνεται στη περιφέρεια είναι πιστεύω η βάση της χώρας και όχι οι πόλεις. Είναι καλό να υπάρχει η διασπορά των ομάδων».