Αβ. Παπαδόπουλος: “Να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε συνέχεια στην πορεία μας”…

papadopoulos-avraamΗ πορεία που διαγράφει η Αθλητική Ένωση Λάρισας στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής της επιτρέπει να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά για να γίνει αυτό “… πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε συνέχεια στην πορεία μας“, τόνισε ο προπονητής της ομάδας Αβραάμ Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του infobasket.gr “Free for three” στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7. Ο τεχνικός του θεσσαλικού συλλόγου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για να μπορέσει να διαχειριστεί ο προπονητής τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υπάρχουν στις ομάδες, αλλά κυρίως στάθηκε στο ελλειπές σύστημα παιδείας που υπάρχει στην Ελλάδα και το οποίο αποτελεί σε μεγάλο βαθμό τροχοπέδη στην ανάπτυξη του μπάσκετ.

“Με την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα παιδείας και στην κοινωνία είναι λίγο δύσκολο να κάνεις σωστή ανάπτυξη του μπάσκετ στην ομάδα. Τα παιδιά έχουν πολλές υποχρεώσεις και δύσκολα μπορούν ν΄ αφήσουν τα μαθήματα για τον αθλητισμό και ερχόμαστε σε μία “σύγκρουση” και δεν μπορούμε να δουλέψουμε αυτό το κομμάτι”, σχολίασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: “Μιλάμε για 17χρονους που έχουν τα φόντα να παίξουν καλό μπάσκερ, αλλά οι ώρες προπόνησης που έχουν στα πόδια τους από τα 14, 15 και 16 τους να είναι λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να παίξουν και κάπου εκεί βρίσκω γιατί δεν βγαίνουν ταλέντα. Το θέμα της ανάπτυξης θα πρέπει να το δουν άπαντες με διαφορετικό μάτι. Να δοθούν κίνητρα και στις ομάδες και στους αθλητές για ν’ αναπτυχθεί το άθλημα. Ίσως τα διπλά δελτία, ή μία ομάδα να έχει “δορυφόρους”. Γενικά υπάρχουν λύσεις, για να προωθηθούν τα νέα παιδιά και να προωθηθεί το άθλημα”, κατέληξε.

Ακούστε όλη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην εκπομπή του infobasket.gr “Free for three” στο ραδιόφωνο της ertopen 106,7.