Αγγέλου: «Κατ’ εξακολούθηση έγκλημα»

Εξηγήσεις για τους λόγους που αποχώρησε από τη διεκδίκηση του μπασκετικού Ηρακλή έδωσε ο Νίκος Αγγέλου μέσω της ανακοίνωσης που δημοσιοποίησε στα σάιτ της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, μίλησε για «κατάντημα», για «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα», για «παρακμή και σαπίλα» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτε προσωπικό με τον Χρήστο Χρηστίδη, τον οποίον χαρακτήρισε πάντως «νέο και περαστικό», υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα θα καταλάβει ότι τον χρησιμοποίησαν»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσοι είχαν την ατυχία να παραβρεθούν στην έκτακτη συνέλευση του ΓΣ Ηρακλής την Παρασκευή 22/6/2012 στο Κατσάνειο για την ανάδειξη διοίκησης στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου επιβεβαίωσαν το κατάντημα της ομάδας μας.  Μόνο που δεν ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε το ίδιο έργο. Το έγκλημα που είναι πλέον κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ξεκίνησε από μια άλλη συνέλευση για την ανάδειξη διοίκησης στην ΚΑΕ Ηρακλής τον Γενάρη του 2012 στο Ιβανώφειο.

Ο ίδιος εγκέφαλος διαφορετικοί εύσωμοι κύριοι και η ίδια επίθεση κατά των ανθρώπων που εκπροσωπούσαν θεσμούς είτε ήταν αντίπαλοι αλλά όλοι αποτελούσαν εμπόδιο στα σχέδια που έπρεπε να υλοποιηθούν. Και τότε και τώρα νικητής ο ίδιος και χαμένος ο Ηρακλής.

Τότε αναρωτηθήκαμε , μα καλά δεν υπάρχουν άνθρωποι στον Ηρακλή που να τηρούν το λόγο τους , να υποστηρίζουν τις απόψεις τους , να εναντιωθούν επιτέλους στην παρακμή και την σαπίλα που θα έπνιγε σύντομα την ομάδα; Απάντηση δεν πήραμε. Το ίδιο σκηνικό ξετυλίχτηκε ξανά σε όλη την διάρκεια και των φετινών διαδικασιών.

Με μανδύα αυτή τη φορά , άλλον μπροστάρη, τους ίδιους αποδέκτες επιθέσεων, άλλους εύσωμους κυρίους όμως πάντα τον ίδιο σκηνοθέτη. Ξανά η ίδια απορία που είναι όλοι αυτοί που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας προέτρεπαν να ασχοληθούμε πάλι με τα κοινά για να φύγει η σαπίλα από τον Ηρακλή. Αυτοί , θεσμικοί και μη , που θα μας στήριζαν και θα έρχονταν σε σύγκρουση μαζί μας ενάντια στην σαπίλα. Τελικά τι απέμεινε στον Ηρακλή μας;

Πέραν μερικών αξιοπρεπών ανθρώπων που ακόμη παλεύουν με ρομαντισμό και αυταπάρνηση, έμειναν και λίγα ανθρωπάκια υποταγμένα στο φόβο. Όλοι οι άλλοι μένουν μακριά. Όλοι αναρωτιούνται που βρίσκονται όλοι οι παλιοί παράγοντες και φίλοι της ομάδας.

Η απάντηση είναι απλή μένουν μακριά γιατί δεν αντέχουν να λοιδωρούνται , να υβρίζονται να αποδοκιμάζονται, να διαπομπεύονται, να προπηλακίζονται, να συκοφαντούνται, όπως θα κάνουμε και εμείς από εδώ και στο εξής. Όχι γιατί δεν έχουμε το σθένος να αντιπαρατεθούμε στη σαπίλα και στη βρωμιά , αλλά γιατί εμείς έχουμε και άλλη ζωή πέρα από τον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής είναι μέρος της ζωής μας μα όχι και όλη μας η ζωή. Έχουμε οικογένειες , δουλειές , κοινωνικό περίγυρο και προσωπικότητες. Καταλαβαίνουμε και συμπονούμε επίσης ανθρώπους που υπερασπίζονται με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο την υπόσταση τους και το συμφέρον τους που δυστυχώς γι αυτούς περνά μέσα από τον Ηρακλή, χωρίς αυτόν απλά δεν υπάρχουν. Και τώρα που τον κατάντησαν μικρό μπορούν να πρωταγωνιστούν μικροί άνθρωποι, σαν αυτούς.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε καμιά αντιπαράθεση με τον κ Χρηστίδη και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Νέος και περαστικός από τον Ηρακλή σύντομα θα καταλάβει πως τον χρησιμοποίησαν.

Το λάθος της κίνησης μας ήταν παρ’ όλο που από την αρχή της διαδικασίας φαινόταν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, και παρ’ όλες τις αντιρρήσεις μερικών από εμάς επιμείναμε στην ένσταση μας. Και ενώ η νίκη μας αριθμητικά ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη έγινε πασιφανές ότι καμία διαδικασία δεν επρόκειτο να τελειώσει αφενός από την αντικειμενική αδυναμία του προεδρεύοντος της συνέλευσης και αφετέρου από αυτούς που έβλεπαν να χάνεται το « χρυσόμαλλο δέρας», αποφασίσαμε ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Ηρακλειδείς που μας στήριξαν με την ψήφο τους και την συμπάθεια τους, και να τους πούμε πόσο λυπούμαστε για τον κόπο τους να έλθουν δυό και τρείς φορές κοντά μας σπαταλώντας τον χρόνο τους. Η παρούσα επιστολή εκφράζει όλα τα μέλη της κίνησης μας . Δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε σε κανένα είτε εγγράφως είτε προφορικά όσο και να προκληθούμε. Δεν θέλουμε καμία σχέση με αυτό που σήμερα λέγεται μπάσκετ του Ηρακλή, προτιμούμε απλώς να αναπολούμε το παρελθόν».

Πηγή: bluearena.gr