Αγγελόπουλος: «Πλέον όλα είναι στο χέρι μας»

Του αρέσουν τα δύσκολα και το έχει αποδείξει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Η μαχητικότητα του Αμύντα είναι αναμφισβήτητη και το αποδεικνύουν τα παιχνίδια του καθώς στα περισσότερα εξ αυτών τα αποτελέσματα κρίνοντα στα τελευταία λεπτά.

Το «διπλό» της περασμένης αγωνιστικής, στην Τρίπολη είναι ακόμα μία απόδειξη και ήταν ότι… έπρεπε! Η ομάδα του Υμηττού πήρε… αέρα δύο νικών από τη ζώνη των πλέι άουτ και πλέον δείχνει ότι κρατά τη τύχη στα χέρια της.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος ήταν ένα εκ των κορυφαίων  του αγώνα, η συμβολή του στην ομάδα είναι πλέον γνωστή, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Αμύντα.

«Το ξέραμε ότι το παιχνίδι του Σαββάτου θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς», αναφέρει αρχικά ο 28χρονος γκαρντ σχετικά με το παιχνίδι με αντίπαλο τον Αρκαδικό και συνεχίζει.  «Είχαμε προετοιμαστεί γι΄αυτό. Ο αγώνα δεν ξεκίνησε καλά για εμάς, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στην πορεία του παιχνιδιού βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, παίξαμε κάποιες καθοριστικές άμυνες στα τελευταία λεπτά της παράτασης και έτσι καταφέραμε το τέλος να κερδίσουμε τον αγώνα».

Οσον αναφορά τη σημασία του αποτελέσματος αυτού. «Ηταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς σε μια δύσκολη έδρα, με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια που είναι εξίσου δύσκολα».

Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Η συνέχεια είναι μεγάλη… «Οσο πλησιάζουμε προς το τέλος χρειάζεται να δώσουμε το κάτι παραπάνω, ώστε να τελειώσει όσο καλύτερα γίνεται η χρονιά», δηλώνει χαρακτηριστικά για να θέσει στη συνέχεια τον ακριβή στόχο της ομάδας.
«Στόχος μας είναι η αποφυγή των πλέι άουτ και από εκεί και πέρα να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πιστεύω ότι πλέον όλα είναι στο χέρι μας και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Χαρακτηριστικό του Αμύντα είναι ότι πολλά ντέρμπι τα έχει χάσει ή τα έχει κερδίσει στο τέλος. «Θεωρώ ότι είμαστε μια αρκετά καλά α δουλεμένη ομάδα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο λόγος που όταν χάνουμε, αυτό γίνεται το τέλος».

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος έχει ταιριάξει με τον Αμύντα. Η πορεία του είναι σταθερή, φέτος είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (σ.σ. πίσω από τον Διαμαντόπουλο), ενώ και τις προηγούμενες δύο χρονιές ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώριζαν (148 πόντους μ.ο τη σεζόν 2014-15 και 12,2 το 2015-16). «Είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ. Εκείνο που με ενδιαφέρει να είναι η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται στο τέλος του πρωταθλήματος. .Προσωπικός στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος. Μέσα από την καθημερινή προπόνηση προσπαθώ να βελτιώνομαι».