Το πρώτο ραντεβού της χρονιάς έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (29/8) στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης και ο μοναδικός που άργησε ήταν ο… ιερέας. Ο αγιασμός ήταν προγραμματισμένος για τις 7μ.μ., η διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές-τριες ήταν παρόντες από νωρίς, έχοντας πολύ καλή διάθεση. Ερχόταν άλλωστε από… διακοπές.

Όλοι μαζί, παλιοί και νέοι συζητούσαν μεταξύ τους ή με το νέο τους προπονητή, Σπύρο Ιωαννίδη (ήταν στον πάγκο της Ηράκλειας) και περίμεναν τον αγιασμό για να ακούσουν και επίσημα το «καλή χρονιά».

Στην πρώτη συνάντηση ήταν παρόντα τέσσερα νέα αποκτήματα του συλλόγου που θα τον βοηθήσουν στην 6η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πιο συγκεκριμένα, στο κλειστό της Ελευθερούπολης ήταν ο Γιώργος Βαλαβανίδης (37 ετών, 2.04μ. από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με θητεία στον ΠΑΟΚ και στις μικρές Εθνικές ομάδες, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ), ο Απόστολος Κουτσογιάννης (27 ετών, σέντερ, από τον ΓΑΣ Κομοτηνής), ο Βασίλης Γιαχανατζής (20 ετών, 1.80μ., από τον Αετό Κιλκίς) και ο Νίκος Παπαγεωργίου από το Άδενδρο. Απών ήταν ο Χρήστος Κηπουρός που επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα χρόνο απουσίας. Το «πειραχτήρι» στην «πρώτη» της χρονιάς ήταν ο Κώστας Δενδρινός που πλέον… πάλιωσε στην Ελευθερούπολη!!!

” Παρών”, για άλλη μια σεζόν, δηλώνει και ο Γιάννης Στεφανίδης για τον οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Παρόντες ακόμη οι Παρχαρίδης και Τσομπουλτσής αλλά και παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης θα απαντήσει άμεσα στην πρόταση της διοίκησης του Γ.Σ. Ελευθερούπολης και υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξη της υπόθεσης. Χθες αναμενόταν να βρεθεί στην προπόνηση, για να δοκιμαστεί, ο Τοπουζίδης, με παρουσία στον Λασσάνη Κοζάνης.