Αδοντάκης: «Τώρα παίζουμε με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Η νίκη του ΑΟΚ Χανιά επί του ΟΦΗ στο κρητικό ντέρμπι έδωσε… φιλί ζωής στους χανιώτες, που συνεχίζουν πάντως να παλεύουν για να εξασφαλίσουν μία θέση στα μπαράζ. Ο άσος του ΑΟΚ Χανιά Μανώλης Αδοντάκης λίγες ώρες μετά το τέλος του κρητικού ντέρμπι, μίλησε στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη τόσο για το ματς, όσο και για το κρητικό μπάσκετ και τον ΟΦΗ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «… τώρα παίζουμε με το «πιστόλι στον κρόταφο»!

Αναλυτικά όσα είπε o Μανώλης Αδοντάκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη
Για την νίκη επί του ΟΦΗ (85-72)

«Πετύχαμε μία σημαντική νίκη. Ήταν ένα δύσκολο ματς κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα που ευτυχίσαμε να την βρούμε χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο. Η θέση του ΟΦΗ τον αδικεί. Εμείς παίξαμε και παίζουμε από δω και πέρα με την «πλάτη στον τοίχο». Ήμασταν πολύ καλοί επιθετικά και σκοράραμε 85 πόντους. Βρεθήκαμε σε παραγωγική μέρα. Ο ΟΦΗ έχει πλήρες ρόστερ και δεν θα ξεχάσω το ματς του πρώτου γύρου όπου ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τα έβαζε όλα από παντού».

Για την συνέχεια

«Μένουν 5 αγωνιστικές αλλά εμείς λόγω του ρεπό έχουμε μπροστά μας 4 ματς. Θέλουμε 4 νίκες για να μην εξαρτιόμαστε από άλλους. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Στο γήπεδο όλα γίνονται αρκεί να το πιστεύεις. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο γι΄αυτό είναι ωραίο. Είμαστε ακόμα «ζωντανοί».

Για την πορεία της ομάδας

«Δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες οτι είμαστε νεοφώτιστοι π.χ. Έχουμε έμπειρους παίκτες και θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον δύο νίκες παραπάνω τον πρώτο γύρο. Αυτό θα μας ανέβαζε και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Τώρα παίζουμε με το «πιστόλι στον κρόταφο». Και έτσι δεν το ευχαριστιέσαι και είσα συνέχεια στην πρίζα. Κάναμε τσάμπα ήττες και τώρα τρέχουμε».

Για το τι.. φάρμακο προτείνει στην ομάδα ως φαρμακοποιός

«Θέλουμε ένα φάρμακο διάθεσης. Θέλουμε να έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία και και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε».

Για τον 2ο Ομιλο της Γ εθνικής

«Είναι δύσκολος και αμφίρροπος. Η πορεία μίας ομάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Γιατί δηλαδή να μην είναι στις 2 πρώτες θέσεις ο ΟΦΗ; Τι έχει να ζηλέψει; Δεν είναι πάντως θέμα τύχης που είναι στις δύο πρώτες θέσεις οι Εσπεροι. Είναι καλές ομάδες με δυνατά ρόστερ. Είναι πολύπαραγοντικό το θέμα. Όλες οι ομάδες κρίνονται από την συνολική πορεία και όχι από ένα ματς. Οι Κρητικές ομάδες έχουμε το μεγάλο μειονέκτημα με τα ταξίδια. Δεν είναι εύκολο να «θαλασσοπνίγεσαι» και να πηγαίνεις με… ναυτία στα εκτός έδρας ματς. Πάλι καλά όμως που έχουμεκαι χορηγούς τις Ναυτιλιακές εταιρίες που μας βοηθάνε πολύ και αν δεν υπήρχαν ίσως να μην κατεβαίναμε στο πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο του ΑΟΚ Χανιά

«Τον χρειαζόμαστε και τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στα ματς και ειδικά σε αυτό με τον ΟΦΗ. Τώρα «χτίζουμε» παιδεία. Τον θέλουμε και τον καλούμε στα επόμενα ματς. «Αγκαλιάζει» την ομάδα και αυτό με χαροποιεί».

Για την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και την Αντιδημαρχία που είχε

«Έχω πολλά καρπούζια σε μία.. μασχάλη αλλά αντέχω. Τα προλαβαίνω με σωστό προγραμματισμό. Είναι δύσκολο. Κάθε τι έχει την ιδιαιτερότητά του. Χάνεις σε ελεύθερο χρόνο αλλά κερδίζεις όταν προσφέρεις στον τόπο σου. Είναι μία ζόρικη διαδικασία η πολιτική και υπάρχει ένταση. Είναι ψηλά η αδρεναλίνη όπως στο μπάσκετ».

Για την επόμενη μέρα του ίδιου και της ομάδας

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους. Έχω υπηρετήσει την ομάδα από διάφορες θέσεις και θα ήθελα να την βοηθήσω και παραγοντικά, Διοικητικά. Δεν θα υπάρξει απογοήτευση αν πέσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει γερά το χέρι στην τσέπη. Δεν θέλουμε να είμαστε ομάδα πυροτέχνημα. Αν δεν τα καταφέρουμε, που θεωρώ οτι θα τα καταφέρουμε και σκέφτομαι αισιόδοξα, θα επιστρέψουμε σοφότεροι».

Για το Κρητικό μπάσκετ

«Είναι σε υψηλό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο που μας εμπιστεύονται μεγάλες διοργανώσεις. Γίνεται καλή δουλειά στην ΕΚΑΣΚ. Η Κρήτη εκπροσωπείται σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και βγαίνουν παίκτες. Εύχομαι να υπάρχει υγεία και τύχη και όλα θα πάνε καλά».

.
Διαβάστε ακόμη…