Η συμμετοχή του Ερμή Αγιάς δεν επηρεάζει μόνο τις ομάδες καθώς θα υπάρξουν ανακατατάξεις, αλλά και τους παίκτες και αυτό όλα δείχνουν γιατί ο Μάριο Ματαλών θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο. Η εξέλιξη αυτή δεν ανησυχεί όμως τον έμπειρο γκαρντ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ή για να το πούμε καλύτερα έχει βρεθεί ένας γνώριμος σταθμός.

Ο Απόλλωνας Πάτρας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του παίκτη, όμως εκείνος έδειξε να προτιμά την Αγιά. Πλέον όμως, έπειτα από τα νέα δεδομένα, oi δυο πλευρές ήρθαν εκ νέου σε επαφές, οι οποίος είναι σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. Ολα δείχνουν ότι η επιστροφή του παίκτη στους «μελανόλευκους» είναι κοντά και έτσι ο Κώστας Δελέγκος θα αποκτήσει ένα σημαντικό ακόμα παίκτη στο δυναμικό του. 

Ομως, δεν είναι η μοναδική κίνηση που αναμένεται στον Απόλλωνα καθώς και ο Βαγγέλης Μπέμπης αναμένεται να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα, καθώς το μόνο που απομένουν είναι τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.