«Αλλη επιλογή προπονητή στο Παγκόσμιο και άλλη αν δεν μας δώσουν την wild card»

ÊÏÐÇ ÐÉÔÁÓ ÔÇÓ ÏÌÏÓÐÏÍÄÉÁÓ ÄÉÁÉÔÇÔÙÍ ÊÁËÁÈÏÓÖÁÉÑÉÓÇÓ ÅËËÁÄÏÓ (ÏÄÊÅ)Στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΟΔΚΕ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στον προπονητή της Εθνικής ομάδας λέγοντας πως άλλη επιλογή θα κάνει η Ομοσπονδία αν λάβει μέρος η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλη αν δεν πάρει wild card, με συνέπεια να αγωνιστεί η ομάδα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Για τον τίτλο του επίτιμου προέδρου στην ΟΔΚΕ…

«Είναι ένας τίτλος τιμής, γι’ αυτό είναι και το επίτιμος. Οπωσδήποτε είναι μία αναγνώριση κάποιων προσπαθειών, κάποιων θετικών παρεμβάσεων και όταν αυτός προέρχεται από ένα χώρο ευαίσθητο, όπως είναι αυτός της διαιτησίας, δηλαδή της απονομής δικαιοσύνης, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία. Με αυτή την έννοια, εγώ απεδέχθη την πρόσκληση και επίσης, απεδέχθη, την απονομή αυτού του τιμητικού τίτλου».

Τι αφήνει για 2013 και τι περιμένει για 2014…

«Το 2013 να φύγει. Έφυγε..ευτυχώς. Ήταν ένα έτος πολύ κακό και για μένα προσωπικά διότι έχασα δύο πάρα πολύ καλούς φίλους και το άθλημά μας στερήθηκε δύο μεγάλων προσωπικοτήτων αλλά και διότι η εθνική μας ομάδα, απέτυχε μετά από πολλά χρόνια, να προκριθεί στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έτσι λοιπόν, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ότι έφυγε το 2013 χωρίς άλλες απώλειες. Φυσικά είχαμε την επιτυχία του Ολυμπιακού σε συλλογικό επίπεδο που κάπως αντισταθμίζει τα πράγματα αλλά επιμένω ότι ήταν μία άσχημη χρονιά. Περιμένω το 2014 να ισοβαθμήσει την αποτυχία αυτή και να μας προσφέρει επιτυχίες».

Τι πιθανότητες δίνει για τη wild card…

«Με βάζετε να γίνω προφήτης αλλά επειδή είμαι κοντά σε όλη αυτή την ιστορία έτσι όπως αναπτύσσεται, νομίζω ότι αν δεν υπήρχε το οικονομικό μέρος, θα σας έλεγα 100%. Τώρα υπάρχουν ορισμένες αμφιβολίες, δεν ξέρουμε που θα πάει αυτή η πλειοδοσία».

Εάν έχουν γίνει συζητήσεις με προπονητή…

«Όχι, με κανένα προπονητή διότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της 1ης Φεβρουαρίου, δηλαδή, την ημέρα που θα γίνει η απονομή της κάρτας αυτής, για να δούμε αν θα παίξουμε στο παγκόσμιο μετά από μερικούς μήνες, θα έχουμε άλλη επιλογή, και αν δεν μας δώσουν την κάρτα αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από προκριματική φάση, οπότε, θα υπάρχει άλλη επιλογή».

Για την κάλυψη του Ευρωμπάσκετ απ’ τον ΑΝΤ1…

«Τώρα, δεν θέλω εγώ να μπω στη σύγκρουση και τον ανταγωνισμό των καναλιών αλλά οπωσδήποτε η κάλυψη του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν επιτυχής και γι’ αυτό χάρηκα και είμαι αισιόδοξος, ότι θα πάει καλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».