Αλ. Κυρίτσης: “ Δε σκέφτομαι ακόμη ν’ αποχωρήσω από το μπάσκετ”…

Βαδίζει στο 41ο έτος της ηλικίας του, όμως η “φλόγα” για το μπάσκετ καίει άσβεστη μέσα του! Κι ο Αλέξης Κυρίτσης δεν κρύβει ότι όσο “καίει”, τόσο κι αυτός θα συνεχίζει να βρίσκεται στα παρκέ. Το ενδεχόμενο, λοιπόν να σταματήσει δεν υπάρχει στο μυαλό του αυτή τη στιγμή, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη

Ο άσος του Ερμή Σχηματαρίου μίλησε τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του και την πορεία της. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν του Ερμή: «Φέτος η χρονιά ήταν λίγο περίεργη, γιατί κάναμε κάποιες καλές νίκες, μετά χάναμε, είχαμε τραυματισμούς, είχαμε αλλαγές. Δεν ήταν μια χρονιά που «κύλησαν» όλα ομαλά. Προσπαθούμε και με τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν να βρούμε λίγο τη χημεία μας, γιατί στο τέλος της ημέρας η ομάδα κάνει τη διαφορά. Νομίζω ότι την κρίσιμη στιγμή αρχίζουμε και βρίσκουμε τα πατήματά μας και δείχνουμε ένα πιο σταθερό πρόσωπο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα μάς βοηθήσει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται: «Για ‘μένα δεν έχουμε φτάσει ούτε στο 60-70% της απόδοσής μας, αυτή που θα μπορούσαμε να έχουμε θεωρητικά αν ήμασταν απ’ την αρχή μαζί. Είναι λογικό, γιατί ο χρόνος είναι λίγος και τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε σωστά καθημερινά και μέσα απ’ τις νίκες βελτιώνεται η ψυχολογία μας. Αν πλασαριστούμε στα play-off, εκεί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Να συνεχίσει η βελτίωσή μας και να δούμε στο τέλος τι θα συμβεί».
Για τους στόχους του Ερμή Σχηματαρίου: «Γενικά τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια, έχουν μαζέψει τον κόσμο, έχουν βάλει πολύ χρόνο και χρήμα κι έχουν στόχο να μείνουν στην κατηγορία, να διακριθούν και ν’ ανεβαίνουν «σκαλί-σκαλί», έτσι ώστε να κάνουν γνωστό τον Ερμή Σχηματαρίου. Νομίζω ότι αυτός ήταν κι ένας λόγος που εμένα μου άρεσε, το πώς δουλεύουν και οι φιλοδοξίες που έχουν. Είμαστε καλά για τα δεδομένα της χρονικής περιόδου, είμαστε στους στόχους μας. Θέλουμε να μπούμε στα play-off, θα ‘ναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Ερμή αν σκεφτείς το από πού έχει έρθει. Νομίζω ότι στα τελευταία 3-4 παιχνίδια θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Για το αν σκέφτεται το βήμα παραπάνω ο Ερμής: «Από αυτό που βλέπω απ’ τους ανθρώπους της ομάδας, έχουν κάνει τρομερή δουλειά και προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Δε θεωρώ ότι ο Ερμής θα είναι ένα «πυροτέχνημα», δεν υπήρχε και λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι εκεί «χτίζουν» το μέλλον, πατούν στα πόδια τους και θέλουν να κάνουν και το βήμα παραπάνω. Αυτήν την αίσθηση έχω και μακάρι να ‘ναι έτσι, γιατί χρειάζεται και η Elite League και το ελληνικό μπάσκετ ομάδες απ’ την επαρχία, οι οποίες θα είναι τακτοποιημένες, με ωραίο γήπεδο, με οικογένειες και ακαδημίες. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα συνεχιστεί».
Για το αν σκέφτεται να σταματήσει το μπάσκετ: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, γιατί είχα έναν τραυματισμό που δεν ξαναείχα στην καριέρα μου κι έκατσα πολύ καιρό έξω, αλλά το παλεύω και τώρα επιστρέφω σιγά-σιγά. Δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο, όσο νιώθω και είμαι καλά σωματικά, όσο βρίσκομαι σ’ ένα καλό επίπεδο και έχω τη “φλόγα” να παίζω ακόμα, θα το κάνω. Αυτή η απόφαση είναι του πώς θα σου έρθει. Έπαιξα, έκανα κάποια πράγματα, αλλά παίζει ρόλο το πώς νιώθεις, πώς είσαι και ανάλογα τις περιστάσεις. Προς το παρόν δε νιώθω να θέλω να σταματήσω».
Για το αν μεγάλωσε η «φλόγα» μέσα του στον Ερμή: «Όταν αλλάζεις παραστάσεις και γνωρίζεις ανθρώπους με στόχους και φιλοδοξίες και ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ, πάντα σού κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή και σού δίνει ώθηση να συνεχίσεις».