Τα ηνία στον Στάθη Βλαχοδήμο έδωσε ο Διαγόρας, με τον σύλλογο της Ρόδου να ανακοινώνει την συμφωνία της με τον θεσσαλονικιό προπονητή.

Η ανακοίνωση:

«Ο Στάθης Βλαχοδήμος είναι ο νέος προπονητής του Γ.Σ. Διαγόρας και ο άνθρωπος που θα καθίσει στον πάγκο της ανδρικής μας ομάδας, τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο 45χρονος Θεσσαλονικιός προπονητής έχει ξεκινήσει ήδη σε συνεργασία με τη διοίκηση το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο, περιμένοντας παράλληλα και τους αγώνες κατάταξης, ανάμεσα στους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής. Ο Στάθης Βλαχοδήμος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συμφωνία του με τον Διαγόρα, μιλώντας για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

«Θεωρώ ότι ο Διαγόρας είναι μία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Ήρθα σ’ ένα ιστορικό σωματείο, έχω μεγάλη όρεξη, διάθεση και πολλά όνειρα για την ομάδα. Δημιουργούμε ένα πολύ καλό σύνολο με παιδιά από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Θα έλεγα ότι είναι ένα κράματα νέων και έμπειρων παιδιών, που έχουν παραστάσεις από τις εθνικές κατηγορίες», ανέφερε αρχικά ο κόουτς για να συνεχίσει:

«Βρισκόμαστε σε μία περίεργη φάση, περιμένοντας τις αποφάσεις για τους αγώνες κατάταξης. Ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια κατηγορία θα παίξουμε τη νέα σεζόν. Παρόλα αυτά οφείλουμε να ετοιμαστούμε για τους αγώνες κατάταξης όταν οριστούν και παράλληλα να προχωρήσουμε το βασικό σχεδιασμό μας για τη νέα χρονιά. Θα γίνουν κι άλλες προσθήκες στο ρόστερ, εκεί που θα κρίνουμε ότι έχουμε ανάγκη. Οι προπονήσεις προς το παρόν συνεχίζονται κανονικά και όλα τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη διάθεσή και όρεξη. Δεν είναι υπερβολή αυτό που θα πω, αλλά όλοι μας ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα σεζόν».

Ο Στάθης Βλαχοδήμος μίλησε και για τον ερχομό του στο «γηραιό». «Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τους κ.κ. Στάμο Καράβα, Θανάση Σταμούλη, Γιάννη Ευθυμίου και Άρη Γυφτάκη για την εμπιστοσύνη τους, στο πρόσωπο μου. Απ’ την πλευρά μου, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Γνωρίζω ότι ήρθα σ’ ένα σωματείο με υψηλές απαιτήσεις και πίεση και κάθε χρόνο ο Διαγόρας θέτει υψηλούς στόχους. Αυτό που χρειάζεται απ’ όλους μας είναι σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο και υπομονή. Θα χρειαστούμε τον κόσμο στο πλευρό μας, όπως κάνει κάθε χρόνο και βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε νέα παιδιά στο γήπεδο, να έρθουν να δουν Ροδίτες παίκτες και να παρακολουθήσουν ωραίο και ελκυστικό μπάσκετ. Από τώρα σχεδιάζουμε τα πλάνα της προετοιμασίας, που θα ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Το σημαντικό για όλους είναι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, εποικοδομητική, όλος ο κόσμος του αθλητισμού να έχει υγεία και να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς».