«Αναίμακτη» ήττα από την «πεινασμένη» Σερβία για την εθνική ανδρών…

Η Σερβία ήταν «πεινασμένη» και το ματς κόντρα στην Ελλάδα ήταν μονόδρομος για εκείνη, στη «μάχη» της για να βρεθεί στο «δρόμο του μεταξιού». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες στο Βελιγράδι. Με αρκετούς παίκτες «άγουρους» σε αγώνες κόντρα σε πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους, όπως εκείνοι που είχαν επιστρατευτεί από τη σερβική ομάδα. Κι η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά (84-61) από την «πεινασμένη» Σερβία, που μπορεί να «έσπασε» το αήττητο της επίσημης αγαπημένης μας, αλλά αυτή η ήττα είναι «αναίμακτη» για την εθνική μας.

Αντιθέτως μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια ήττα διδακτική. Για τους Έλληνες παίκτες που απέκτησαν πολλές εικόνες και παραστάσεις για το πώς μπορείς να αντιμετωπίζεις «πεινασμένους» αντιπάλους. Πώς να τους κοιτάς στα μάτια και να κυνηγάς το παιχνίδι ως το τέλος. Όπως έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που μπορεί να έχασε με διαφορά 23 πόντων, όμως έδειξε ανά διαστήματα ότι είχε τα φόντα να σταθεί με αξιοπρέπεια στο παρκέ και κόντρα σε έναν πολύ πιο πληρέστερο αντίπαλο.

Η Σερβία φρόντισε από νωρίς να δείξει ότι δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια της και να μπλέξει σε περιπέτειες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες στο Βελιγράδι και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έψαξε μέσα από… αλχημείες να παρουσιάσει μία αξιόμαχη ομάδα. Που ανά διαστήματα κατάφερε να σταθεί επάξια κόντρα σε παίκτες με πολλές περισσότερες εικόνες από εκείνους…

Βέβαια βρέθηκε από νωρίς να «κυνηγά» το σκορ. Το αρχικό 2-3 έδωσε τη θέση του σε ένα επιμέρους 13-2 που έστειλε τη διαφορά στο +10 (15-5) και με το τέλος του πρώτου 10λέπτου στο +15 για τη Σερβία (29-14). Ο Λαρεντζάκης πάλευε να κρατήσει όρθια επιθετικά την ελληνική ομάδα, είχε κάποιες βοήθειες από τον Μαυροειδή, αλλά ήταν εμφανές ότι οι Έλληνες διεθνείς είχαν πολλά προβλήματα στον αμυντικό τους τομέα, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην πίεση των Σέρβων και έτσι έχασαν την επαφή με το σκορ.

Ο Ραντούλιτσα είχε στήσει το δικό του… πάρτι απέναντι στην ελληνική άμυνα, όχι τόσο σκοράροντας, όσο «μοιράζοντας» τη μπάλα και κάνοντας το έργο των συμπαικτών του πιο εύκολο. Στο 16’ το ταμπλό έγραφε 40-23 και όλα πλέον έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους για τους Σέρβους. Με τους Έλληνες διεθνείς όμως να αντιδρούν. Με υπομονή στο παιχνίδι τους, «σφίγγοντας» την άμυνα και με προσεκτικές επιλογές στην επίθεση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε στους 10 (42-32) περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος και ένα εντυπωσιακό buzzer beater του Μποχωρίδη έγραψε το 44-35 του ημιχρόνου… Η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας είχε και συνέχεια, πλησιάζοντας στα μισά του τρίτου 10λέπτου ακόμη πιο πολύ. Η σύνθεση με τους Μποχωρίδη, Αθηναίου, Σαλούστρο, Βασιλόπουλο και Μαυροειδή αποδείχθηκε ιδανική για να «πονοκεφαλιάσει» τους Σέρβους, ενώ και η ζον πρες άμυνα που έπαιξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τους έκανε τη ζωή δύσκολη.

Η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους (49-46) και οι Σέρβοι αγχώθηκαν. Προς στιγμή ωστόσο, καθώς η εμπειρία τους είναι τέτοια που τους επέτρεψε να αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα. Έτρεξαν ένα σερί 21-5, γέρνοντας και πάλι την πλάστιγγα υπέρ τους (το 49-46 έγινε 70-51). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει, οι Έλληνες παίκτες έδειξαν ότι είχαν… σφυγμό, «ψαλιδίζοντας» για μία ακόμη φορά τη διαφορά (72-60). Οι Σέρβοι, όμως δεν είχαν καμία διάθεση για… παιχνίδια, ανέβασαν στροφές και μαζί τη διαφορά, «κλειδώνοντας» το θετικό αποτέλεσμα (84-61), που τους επιτρέπει να «κυνηγήσουν» την πρόκρισή τους με μία νίκη κόντρα σε Εσθονία ή Ισραήλ… Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να έχασε, όμως επιστρέφει με πολλά κέρδη στις αποσκευές του από το Βελιγράδι και σίγουρα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να «επισκιάσει» την πορεία που διαγράφει, δίχως μάλιστα να έχει σε αυτήν πολλά από τα βασικά του στελέχη…

.
Διαβάστε ακόμη…