Αναγνωστόπουλος: «Πλασματική η θέση μας. Νέα αρχή από αύριο!»

Ο ηγέτης του Ερμή Λαγκαδά, Γιώργος Αναγνωστόπουλος μίλησε στο  www.lagadas.net.για τη φετινή πορεία του Ερμή αλλά και για το πολύ κρίσιμο αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Ο έμπειρος σέντερ σπάει όλα τα ρεκόρ στην φετινή Α2, όντας 2ος σκόρερ με 20 π., 1ος ριμπάουντερ με 9ρ., 1ος σε κερδισμένα φάουλ με 8φ, 3ος στα κοψίματα, 4ος στο tendex με 0,628 αξιολόγηση, 5ος σε με 58% ευστοχία στις βολές, 5ος με 47% ευστοχία στα 3ποντα! και μέσα στους κορυφαίους και στις άλλες κατηγορίες όπως ασιστ, κλεψίματα κ.λ.π.

Αναλυτικά:

Για τα ατομικά του στατιστικά:

«Έμεινα στην ομάδα για 3η χρονιά καθώς εκτιμώ τους ανθρώπους της διοίκησης και έχω δεθεί πάρα πολύ με τον κόσμο του Λαγκαδά. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Α2 βρήκα κι εγώ την… Ιθάκη μου. Δεν έχουν κανένα νόημα τα ατομικά στατιστικά, αν δεν συνοδεύονται από ομαδική επιτυχία».

Για τις πιθανότητες σωτηρίας του Ερμή: 

«Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα σωθεί και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτεί. Η θέση μας είναι πλασματική. Απίστευτοι και πολύμηνοι τραυματισμοί μας έχουν πάει πίσω. Άλλωστε το μικρό ρόστερ σε συνδυασμό με τους σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών είναι θεωρώ οι βασικοί παράγοντες των 10 συνεχόμενων ηττών».

Για την αδικία που έχει υποστεί ο Ερμής από τη διαιτησία: 

«Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τη διαιτησία. Σε κάθε χώρο υπάρχουν και ικανοί και ανίκανοι. Υπάρχουν άνθρωποι που τους κρίνουν. Σίγουρα όμως αυτοί που τους κρίνουν είναι ικανοί και καταξιωμένοι».

 Για τη φετινή ανανέωση στον Ερμή:

«Εγώ ασχολούμαι μόνο με την ομάδα μου για την οποία είμαι σίγουρος ότι έχει βάλει σωστές βάσεις για το μέλλον. Σε λίγα χρόνια πολλοί θα καμαρώνουν το φετινό δημιούργημα του Ερμή».

Για το πότε θα σταματήσει το μπάσκετ: 

«Πιθανότατα να είναι η τελευταία μου χρονιά ωστόσο ποτέ μη λες ποτέ. Και πέρσι το ίδιο έλεγα αλλά δεν μπόρεσα να μην είμαι “παρών” στη νέα αυτή προσπάθεια των διοικούντων του Ερμή».

Για το παιχνίδι με τον Βόλο: 

«Το παιχνίδι με τον Βόλο είναι κομβικό. Η Νίκη έχει τον ίδιο στόχο με εμάς και μπράβο στα παιδιά που το παλεύουν παρότι οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Πιστεύω όμως ότι αύριο θα είμαστε εμείς αυτοί που θα βγούμε νικητές. Όποιος χάσει θα μείνει πολύ πίσω στο θέμα της σωτηρίας».

Για το επίπεδο της Α2: 

«Δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι έχει πέσει το επίπεδο στην Α2. Έχουν πέσει σίγουρα τα μπάτζετ, έχει μειωθεί οι κοινοτικοί και αυτό είναι πολύ καλό και τέλος έχει αυξηθεί (έστω και αναγκαστικά) ο χρόνος συμμετοχής νεαρών αθλητών. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Δείτε την ομάδα του Φιλαθλητικού, δείτε τον μέσο όρο ηλικίας του Ερμή, δείτε πόσα νέα παιδιά αγωνίζονται σχεδόν σε όλες τις ομάδες. Αυτό το μοντέλο αρμόζει στην Α2 και θεωρώ ότι πρέπει να μπουν κι άλλοι υποχρεωτικοί κανόνες από την ομοσπονδία προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρωτάθλημα Νέων όπως υπάρχει σε άλλες χώρες ας μπουν κανόνες που θα υποχρεώνουν τις ομάδες να βασιστούν σε νέα παιδιά και να τους δώσουν χρόνο συμμετοχής. Μόνο κέρδος θα έχει το Ελληνικό μπάσκετ».

Για τη συνεργασία του με τον Τάκη Ξουρίδα:

«Ο κος Ξουρίδας είναι καταξιωμένος εδώ και 20 χρόνια. Είναι πραγματικά ένας δάσκαλος για όλα τα νέα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Είναι παράλληλα και πολύ μεταδοτικός. Είναι εγγύηση για το μέλλον του Ερμή. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι και ο προηγούμενος προπονητής μας ο κος Πέρκος, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους μας, είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος προπονητής ο οποίος έδωσε χώρο και χρόνο στα νέα παιδιά, είχε όμως την ατυχία να διαχειριστεί πολύ μικρό ρόστερ ύστερα από τους τραυματισμούς των Γεωργίτση, Ιωακειμίδη, Παρίτση».