Αναζητούνται ακόμη οι ηθοποιοί που θα… φορέσουν τα παπούτσια του Greek Freak!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί δίχως αμφιβολία το ίνδαλμα για πάρα πολλά παιδιά (και όχι μόνο) σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο ο κόσμος του σινεμά, με τη Disney να έχει ανακοινώσει εδώ και πολλούς μήνες ότι μεταξύ των πρότζεκτ που ετοιμάζει είναι μία ταινία για τον “Greek Freak”. Αυτός, άλλωστε θα είναι κι ο τίτλος της μεγάλης παραγωγής για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει τα casting. Κι η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά θα ήθελαν να μπουν στα… παπούτσια του άσου των Μιλγουόκι Μπακς και να υποδυθούν τον Γιάννη στα δύσκολα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα έως το ταξίδι στο ΝΒΑ και στην παγκόσμια καταξίωση.

Η πρόσκληση για την αναζήτηση των αγοριών που θα μπορούν να ενσαρκώσουν το ρόλο του Γιάννη στις ηλικίες των 13-30 ετών και φυσικά να παίζουν μπάσκετ. Η αναζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τους υπεύθυνους του casting να μην έχουν καταλήξει ακόμη στους “εκλεκτούς”. Με την πρόσκληση, λοιπόν να παραμένει ανοικτή, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στέλνουν την υποψηφιότητά τους στο mail: sade.agilara@disneympp.com, όπου και θα γράφουν ως θέμα: BASKETBALL.

Επίσης απαιτούνται το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ύψος, η θέση στην οποία παίζουν και όνομα γονέα καθώς για τους ανήλικους η γονική συναίνεση είναι απαραίτητη, περιοχή κατοικίας, αλλά και 1 φωτογραφία κοντινή & μία ολόσωμη.

Ο όρος και τα ερωτηματικά που έχει προκαλέσει…

Εκείνο, βέβαια που από την αρχή της πρόσκλησης για casting είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά ήταν ένας από τους όρους που συνόδευαν την πρόσκληση. Κι έχει να κάνει με το μέλλον που θα έχουν στον αθλητισμό αλλά και στις σπουδές τους οι “εκλεκτοί”, μετά τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη ταινία. Κι αυτό διότι μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “**Please be aware that, in the event you are cast in this Picture, yoy may lose athletic amateur status and/or may not be eligible for Olympic, intercollegiate, and/or other athletic competition and/or scholarships and/or other “amateur events.” Σε απλά… ελληνικά δηλαδή ο συγκεκριμένος όρος αναφέρει ότι ο υποψήφιος που θα επιλεγεί, ενδέχεται να χάσει την αθλητική του ιδιότητα μετά από αυτό το casting. Αλλά τα πιο… καλά είναι στη συνέχεια, καθώς αναφέρει ότι μπορεί η συμμετοχή του σε αυτή την ταινία (εφόσον επιλεγεί) να του στερήσει την όποια δυνατότητα έχει για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς ή διαπολιτισμικούς ή και άλλου είδους αθλητικούς αγώνες και “ερασιτεχνικές εκδηλώσεις”, αλλά και το δικαίωμα σε υποτροφίες!

Ο συγκεκριμένος όρος βέβαια αναμένεται ν’ αποσαφηνιστεί όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του casting, που έχουν ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από τη Disney και από το νομικό τμήμα, προκειμένου να δώσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις ανάλογες απαντήσεις στους υποψήφιους και τους γονείς τους.