Μερικές ημέρες μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Καρούτζο, το Χαλάνδρι ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Παναγιώτη Κακαλιά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Παράλληλα, κοινοποίησε ότι άμεσος συνεργάτης του θα παραμείνει ο Γιάννης Στρατάκος, καθώς και ότι κύριο μέλημα της ομάδας θα είναι να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του “κορμού” από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γ.Σ. Χαλανδρίου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον Προπονητή κ. Παναγιώτη Κακαλιά, έμπειρο Προπονητή που έχει εργαστεί με επιτυχία σε ομάδες της Γ Εθνικής Κατηγορίας και της Α ΕΣΚΑ και ο οποίος για τη χρονιά 2013-2014 θα είναι Πρώτος Προπονητής της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ του Συλλόγου, αλλά και Επικεφαλής Προπονητής για τις Υποδομές, δηλαδή τις Ακαδημίες και τις αγωνιστικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα. Ευχόμαστε στο νέο Προπονητή κάθε επιτυχία στο έργο του. Ο Σύλλογος θα είναι δίπλα του για να τον υποστηρίξει όπου απαιτείται ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα ο Σύλλογος συνεχίζει την επιτυχημένη – από 3ετίας – συνεργασία με τον Προπονητή κ. Γιάννη Στρατάκο, τόσο σε επίπεδο Βοηθού Προπονητή της Ανδρικής Ομάδας, όσο και Προπονητή Τμημάτων των Ακαδημιών του Συλλόγου, ευχαριστώντας τον για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και με την ευχή για επιτυχίες και στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Ήδη άρχισε η διαδικασία ανανέωσης και συμπλήρωσης του ρόστερ της ομάδας για τη νέα περίοδο. Στόχος είναι η ομάδα να πορευτεί με τον ίδιο βασικό κορμό της περιόδου που τελείωσε, συμπληρώνοντας αυτόν με κάποιους καινούργιους παίκτες και κάποια νέα παιδιά.

Η κλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας για το 2013-2014 έγινε και η ομάδα μας κληρώθηκε στο 2ο Ομιλο του Νότου με τους εξής αντιπάλους: Παπάδος Γέρας, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Κύμη, Χαλκίδα, Εθνικός Πειραιά, Πεύκη, Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Φάρος Κερατσινίου, Πέραμα/Ερμής, Νικητής Ειδικού Πρωταθλήματος.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ο όμιλος περιλαμβάνει λιγότερες αθηναϊκές ομάδες, που συνήθως είναι αρκετά δυνατές, από ότι ο έτερος όμιλος, αλλά από την άλλη μεριά οδηγεί σε πολλά ταξίδια εκτός Αθηνών, αυξάνοντας επομένως το κόστος μετακινήσεων. Στη νέα χρονιά ο Σύλλογος θα συμμετέχει με αγωνιστικά Τμήματα επίσης στα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ Μίνι, Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων».