Ανακοίνωση-διαμαρτυρία απο Εργοτέλη

Η ομάδα του Εργοτέλη αποφάσισε να στείλει Ανακοίνωση-διαμαρτυρία στην ΕΟΚ, για τα όσα έγιναν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Λίντο.  Τα παράπονα της κρητικής ομάδας αφορούν τη διαιτησία της αναμέτρησης με τη Χαλκίδα και το μόνο που απομένει πια είναι να γίνει γνωστή η απάντηση από την ομοσπονδία.

«Έως σήμερα και με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού ενός πρωταθλήματος που διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό, αποφύγαμε ηθελημένα κάθε μορφή διαμαρτυρίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διαιτησίες των αγώνων της ομάδας μας, δείχνοντας προφανώς υπέρμετρη εμπιστοσύνη απέναντι στη διαιτησία και κατανόηση στο δύσκολο έργο της απονομής δικαιοσύνης εντός των αγωνιστικών χώρων.μάδας μπάσκετ του ΓΣ. Εργοτέλης, θεωρεί ότι εξ’ ίσου σημαντική με την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων της ομάδας είναι και η συμβολή με όλες τις δυνάμεις της στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος, στην ποιοτική αναβάθμιση των αγώνων και την ενίσχυση του fair play, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ωστόσο, μετά την πρεμιέρα του 2ου γύρου της Γ’ Εθνικής και την ολοκλήρωση του αγώνα μας εναντίον της πρωτοπόρου ομάδας της Χαλκίδας, αισθανόμαστε έντονα την απογοήτευση και τη δικαιολογημένη οργή που γεννάει όχι η ήττα αλλά η προφανής αδικία.
Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν στα γήπεδα, καλές και κακές διαιτησίες, λάθη ανθρώπινα και άλλα που δηλώνουν καταφανή πρόθεση, ωστόσο τα όσα συνέβησαν την Κυριακή 29/01/2012 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Κορυφαίο όλων και επιστέγασμα της «ορθής» απονομής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα από το διαιτητή του αγώνα κ. Χρηστίδη, είναι το στιγμιότυπο που ο εν λόγω διαιτητής καταλογίζει τεχνική ποινή σε φίλαθλο ΑμεΑ, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον πάγκο της ομάδας μας, θέση που προβλεπόταν με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του γηπέδου Λίντο.
Παρακαλούμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, κάθε υπεύθυνη αρχή να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθεί η ισονομία μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.
Ζητούμε με δυνατή φωνή το αυτονόητο: Σεβασμό.
Σεβασμό προς τους παράγοντες που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε χαλεπούς καιρούς, τους προπονητές και τους αθλητές της ομάδας, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι όταν βλέπουν ότι ο ιδρώτας που χύνουν στα γήπεδα δεν αρκεί για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Έχουμε ειλικρινά την επιθυμία η ανακοίνωσή μας αυτή να είναι η τελευταία και να μην ξανά ασχοληθούμε με το ίδιο θέμα στο μέλλον, προσδοκώντας πάντα να έρθουν καλύτερες μέρες για το άθλημα που όλοι αγαπάμε».