«Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτάκουστα»

Η παραίτηση του Γιάννη Χατζούλη και του συνεργάτη του Αλκη Μιχαηλίδη από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας άνοιξε -καταπώς φαίνεται- τον ασκό του Αιόλου στη ΜΕΝΤ. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα τρεις από τους παίκτες της ομάδας (Τριανταφυλλίδης, Αναστασάκης και Δάλπας) κατέθεσαν εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προκειμένου να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και σήμερα εξέδωσαν μάλιστα και μία μακροσκελή ανακοίνωση, θέλοντας να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους…

Η ανακοίνωση των παικτών της ΜΕΝΤ:

«Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μας. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα αλλά αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη ΜΕΝΤ είναι πραγματικά πρωτάκουστα!!

Παρά το γεγονός ότι εμείς από την μεριά μας εκπληρώνουμε πλήρως και εις το ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο Σωματείο, το Σωματείο παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις που μας έχει δώσει και παρά τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις που έχουμε κάνει, έχει εκπληρώσει σε ελάχιστο βαθμό τις υποχρεώσεις του απέναντι μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας έχει καταβληθεί ακόμη ούτε ο μισθός του Οκτωβρίου 2011, ενώ σε κάποιους από εμάς δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου 2010-11!!!

Στις αρχές Δεκέμβρη και μετά από πολλές συζητήσεις με τον πρόεδρο ζητήσαμε ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Αυτό εδόθη και έλεγε ότι θα πάρουμε ένα μισθό (τον δεύτερο) πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έναντι του τρίτου μισθού στις αρχές του νέου έτους και εξόφληση του τρίτου μισθού στις αρχές του Φλεβάρη το οποίο και αποδεχθήκαμε. Το παραπάνω δεν τηρήθηκε γιατί το σωματείο δεν είχε έσοδα όπως μας είπε.

Στις αρχές του χρόνου ζητήσαμε αντιπροσωπεία αθλητών να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Εκεί αναφέραμε σε όλους ότι πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη υπομονή και αποδεχόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση στο σωματείο προτείναμε τα εξής:

Μία επιταγή (ή τρεις επιταγές ανάλογου ύψους και ημερομηνιών) για το τέλος της σεζόν για όλο το ποσό που μας οφείλεται δίνοντας έτσι το μεγάλο αυτό χρονικό περιθώριο στους υπεύθυνους να βρουν τα χρήματα για να μας πληρώσουν. Εγγυηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο, παίχτες και προπονητές, την ομαλή λειτουργία της ομάδας μέχρι τέλους. Δεν έγινε δεκτό για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Μετά από μια εβδομάδα η απάντηση του Δ.Σ. ήταν να κάνουμε υπομονή μέχρι τέλος Φλεβάρη οπότε και ίσως να πάρουμε έναν μισθό(!!) και ότι στα μέσα Φλεβάρη θα δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμών.

Με δική μας πρωτοβουλία ήρθε η επόμενή μας κίνηση η οποία ήταν να συντάξουμε μία επιστολή στην οποία αποδεχόμαστε 40% μείωση των αποδοχών μας και να μας δοθεί επιταγή (η τρεις επιταγές ανάλογου ύψους και ημερομηνιών) για τέλος της σεζόν. Δηλαδή προσπαθήσαμε εκ νέου να δώσουμε λύση στο σωματείο μειώνοντας τις ήδη χαμηλές απολαβές μας πάρα πολύ, δίνοντας παράλληλα και το χρόνο να βρεθούν τα χρήματα. Όπως καταλαβαίνετε ούτε το παραπάνω έγινε δεκτό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σχετικά με τις οφειλές μας και προχθές (σ.σ. Πέμπτη 26-1-12), κάποιοι από εμάς, συναντήσαμε τον πρόεδρο ρωτώντας τον πότε θα υπάρξουν πληρωμές. Προς μεγάλη μας έκπληξη τον ακούσαμε να μας λέει ότι δεν ασχολείται πια με το ανδρικό τμήμα και ότι δεν υπάρχουν λεφτά για εμάς ξεχνώντας τις υποσχέσεις που έδινε το καλοκαίρι, τα συμφωνητικά και τις επιταγές που υπέγραφε.

Επειδή εδώ και καιρό βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών βιοποριστικών προβλημάτων και επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σοβαρή και πραγματική πρόθεση να μας καταβάλουν τα δεδουλευμένα αλλά και το υπόλοιπο των αποδοχών για την αγωνιστική περίοδο 2011-12 και επειδή και οι σωματικές αλλά και οι ψυχικές μας δυνάμεις και αντοχές έχουν εξαντληθεί, αποστείλαμε εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία καλούμε το σωματείο της ΜΕΝΤ εντός 48 ωρών από τη λήψη της να μας καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων για την τρέχουσα αλλά και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, με πρώτο από αυτά την άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας και την μη συμμετοχή μας μετά την παρέλευση 48ωρου σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση του Σωματείου.

Με τιμή

Τριανταφυλλίδης Φώτιος
Δάλπας Κωνσταντίνος
Αναστασάκης Σταμάτιος

Οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας γνωρίζουν για τα παραπάνω και φυσικά όλες οι συζητήσεις και αποφάσεις μας πάρθηκαν συμφωνία όλων.

Στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία που έκαναν οι τρεις προαναφερόμενοι αθλητές δεν συμμετείχαν οι παρακάτω:

Πάλλης Κωνσταντίνος
Σικαλίδης Μπάμπης
Ζυγούρας Σωκράτης
Τέρπος Νίκος
Χρυσόπουλος Σάββας
Νικολόπουλος Ντίνος
Τράντας Νέστορας
Σαββίδης Παύλος
Ζαγανίδης Αθανάσιος
Βασιλειάδης Ιωάννης

Υ.Γ. 1

Δυστυχώς για εσάς κύριοι διαχειριστές της ΜΕΝΤ έχετε φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης μία ιστορική ομάδα που κάποτε όλοι οι αθλητές του μπάσκετ της χώρας και όχι μόνο παρακαλούσαν να παίξουν.

Υ.Γ. 2

Ευτυχώς για αυτή, στη ΜΕΝΤ υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι όπως ο αντιπρόεδρος της ο Βασιλειάδης Λευτέρης που προσπαθούν πραγματικά να τη βοηθήσουν. Αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος ίσως η ομάδα να είχε μηδενιστεί σε μερικά από τα εκτός έδρας παιχνίδια της».