Αναστασίου: «Να μην είμαστε ο κομήτης»

anastasiou_kadmosΧρειάστηκε να περάσει μία δεκαετία μέχρι ο Κάδμος να ξαναβρεί τη θέση του στις εθνικές κατηγορίες. Ο Αποστόλης Αναστασίου αγωνίστηκε με την φανέλα του Κάδμου στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ εθνικής, όμως πλέον έχει αλλάξει πόστο και ως προπονητής κατάφερε να επαναφέρει το σύλλογο της Θήβας σε υψηλό επίπεδο. Ο κόουτς Αναστασίου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του Κάδμου αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά: Για την επιστροφή του Κάδμου στις εθνικές κατηγορίες: “Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε αυτή τη νέα ομάδα και με βάση την ιστορία που έχει ο σύλλογος, ο στόχος δεν μπορούσε να είναι άλλος από το να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα στις εθνικές κατηγορίες. Η επιστροφή θέλαμε να γίνει πάνω σε στέρεες βάσεις ούτως ώστε η ομάδα να μπορέσει να μείνει αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Έτσι προσπαθήσαμε να έχουμε εξαρχής έναν κορμό αγωνιστικό αλλά και διοικητικό”.

Για το ρόστερ που έχει στελεχωθεί και τη φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα: “Αυτή τη στιγμή το ρόστερ δεν έχει κλείσει πλήρως, καθώς ψάχνουμε ένα παίκτη στην θέση 5. Υπάρχει ένα ρόστερ με παίκτες από τη Θήβα που είναι ο κορμός της ομάδας, ενώ έγιναν και πέντε μεταγραφικές κινήσεις με παιδιά που έχουν πολλές παραστάσεις κι εμπειρίες από τις εθνικές κατηγορίες. Ο στόχος μας είναι να δέσουμε αυτό το υλικό όσο πιο καλά και πιο γρήγορα μπορούμε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα”.

Για τους στόχους που υπάρχουν: “Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους βαθμολογικούς στόχους, όμως το σίγουρο είναι ότι θέλουμε κάθε Κυριακήνα παρουσιαζόμαστε μέσα στο γήπεδο ανταγωνιστικοί και να έχουμε μία ομάδα υγιή αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δεν θέλουμε να είμαστε ο κομήτης της κατηγορίας αλλά έχουμε επιστρέψει με την επιθυμία να μείνουμε για αρκετές χρονιές στις εθνικές κατηγορίες. Στο παρελθόν η Θήβα έχει γνωρίσει ωραίες στιγμές με την ομάδα του Κάδμου και θέλουμε να είμαστε ξανά σε αυτό το επίπεδο κι αν γίνεται σε ακόμα καλύτερο. Η Θήβα αξίζει να έχει μία ομάδα σε εθνική κατηγορία”. Για τον κόσμο της Θήβας: “Ο κόσμος είναι αυτός που πέρσι μας βοήθησε πάρα πολύ για να πετύχουμε την άνοδο και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες. Τον θέλουμε στο πλευρό μας και όπως πέρσι να γίνει και φέτος ο έκτος παίκτης που θα μας βοηθά να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέτουμε”.