Αναστολή δράσης στον αθλητισμό και πάλι, με “παράθυρο” για όσους αντέχουν οικονομικά!

Τα νέα μέτρα που έλαβε η Πολιτεία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, έχει σαν συνέπεια ν’ ανασταλεί και πάλι η δράση σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των προπονήσεων στην Α2 κατηγορία! Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ “έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αναστέλλονται από σήμερα και έως τις 15 Μαρτίου η δυνατότητα προπονήσεων και αγώνων για όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η λειτουργία και χρήση κολυμβητηρίων και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια”, κάνοντας γνωστές και τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου που είναι η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας (εκτός του Δήμου Σκύρου), Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας (εκτός του Δήμου Μεγανησίου), Λάρισας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου και οι Δήμοι Καλύμνου, Χίου και Ρόδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ ισχύουν τα εξής, ως προς τις επιτρεπόμενες αθλητικές δραστηριότητες:

«Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

• Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

 α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα
 ποδοσφαίρου ανδρών Super League Ι και Super League ΙΙ,
 Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League),
 Α’ κατηγορίας ανδρών και γυναικών πετοσφαίρισης (Volley League ανδρών και γυναικών)
 Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών,
 Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών,
 Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών

και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών,

 β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα

 γ) για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα
 α) ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
 β) ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
 γ) ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Α’ εθνικής,
 δ) ποδοσφαίρου ανδρών Γ’ εθνικής,
 ε) καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια”. Η τελευταία παράγραφος, βέβαια αφήνει κι ένα ανοικτό “παράθυρο” για τα σωματεία εκείνα που αντέχουν οικονομικά να πραγματοποιούν τα Covid test, όμως θεωρείται δύσκολο να υπάρξουν σωματεία που θα προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση, καθώς όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα πλέον θα μπορέσει να υπάρξει αγωνιστική δράση.

Η αναστολή δράσης που επιβλήθηκε από την ΓΓΑ επικυρώνεται και από την ΕΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε: “Σας ενημερώνουμε ότι με βάση το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 843/03.03.2021 αναστέλλονται οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών μέχρι νεοτέρας.
Επίσης αναστέλλονται οι προπονήσεις των ομάδων της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών και Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών που ανήκουν στις περιοχές με επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο)”.