Αναχώρηση Ανδρών για Καρπενήσι, Ζούρος «Να είμαστε αισιόδοξοι»

Για το Καρπενήσι αναχώρησε σήμερα το πρωί η Εθνική Ανδρών, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος της προετοιμασίας της ομάδας, ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ που διεξαχθεί στη Λιθουανία (31/8-18/9).

Μαζί με της Εθνική ομάδα δεν ταξίδεψε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο πόδι και έμεινε στην Αθήνα για θεραπεία. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί όταν επιστρέψει η Εθνική από το Καρπενήσι.

Επίσης δεν ακολούθησε και ο Νικ Καλάθης καθώς έχει κάταγμα στον αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, σε περίπου τρεις εβδομάδες.

 Ζούρος: «Να δουλέψουμε σκληρά»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, λίγο πριν την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας, αναφέρθηκε στους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει: «Στο Καρπενήσι πηγαίνουμε για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας και με στόχο να δουλέψουμε σκληρά. Υπάρχουν παιδιά που είναι νέα στην ομάδα και χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται να βρούμε τη χημεία μας. Αν δεν αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, δεν θα μπορέσουμε να δούμε τις δυνατότητες που πραγματικά έχουμε. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Οι πραγματικές ομάδες έχουν αποτελέσματα στο γήπεδο. Υπάρχουν προβλήματα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Στράτο Περπέρογλου. Το σημαντικό είναι να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς. Εύχομαι να είναι γρήγορα καλά. Ο Καλάθης έχει έναν τραυματισμό. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα μαζεμένα… Το θέμα είναι να είμαστε αισιόδοξοι και να δουλέψουμε σκληρά».

Σπανούλης: «Δύσκολο έργο»

Ο Βασίλης Σπανούλης, αντιμετωπίζει κι αυτός το δικό του πρόβλημα, καθώς είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και το τελευταίο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου. Έδωσε όμως το «παρών» και ακολούθησε στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Καρπενήσι: «Η προετοιμασία δεν ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν. Υπήρχαν απουσίες, προστέθηκαν ο Νικ και ο Στράτος… Προσωπικά αισθάνομαι καλύτερα. Από το Μάρτιο πέρασα δύσκολα, ήταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα μου, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν και αυτά τα προβλήματα. Ήθελα όμως να παίξω στην Εθνική. Έκανα θεραπείες και είμαι καλύτερα πια. Ξεκουράστηκα έξι εβδομάδες και αυτό που θέλω και θέλουμε όλοι είναι το καλύτερο δυνατό για μια ακόμη χρονιά. Όποιος κι αν απουσιάζει, η Εθνική πρέπει να πρωταγωνιστεί. Πρέπει να βρει τον τρόπο να το κάνει και φέτος. Το Ευρωμπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, γιατί δίνει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αποτελούν μια φανταστική εμπειρία. Θα έχουμε δύσκολο έργο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

Καλάθης: «Θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω»

Ο Νικ Καλάθης έδωσε το «παρών» στη συνάντηση της Εθνικής Ομάδας, αν και δεν ακολούθησε την αποστολή στο Καρπενήσι, εξαιτίας ενός τραυματισμού: «Έχω ένα κάταγμα στον δεξί αστράγαλο. Ένας τραυματισμός που συνέβη, ενώ έκανα προπονήσεις στις ΗΠΑ. Οι γιατροί μου είπαν ότι σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα είμαι έτοιμος. Πιστεύω ότι θα προλάβω το Ευρωμπάσκετ. Θα δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω και να βοηθήσω την Εθνική Ομάδα. Υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά και πάλι υπάρχουν οι παίκτες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο».

Κουφός: «Είμαι αισιόδοξος»

Ο Κώστας Κουφός, ο οποίος επιστρέφει στην Εθνική Ανδρών, τόνισε: «Είναι τιμή που βρίσκομαι και πάλι εδώ, ανάμεσα σε μεγάλους παίκτες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά είμαι αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής Ομάδας. Θα δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Κουκουλιάς: «Υπάρχουν προβλήματα»

«Φόρτο» εργασίας θα έχει και φέτος ο γιατρός της Εθνικής ομάδας, Νικος Κουκουλιάς, καθώς η προετοιμασία ξεκίνησε με αρκετούς τραυματίες. Στράτος Περπέρογλου και Νικ Καλάθης δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή στο Καρπενήσι και η παρουσία τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είναι αμφίβολη. Πρόβλημα τραυματισμού «κουβαλά» από τα μέσα της σεζόν που πέρασε και Βασίλης Σπανούλης.

«Δυστυχώς έχουμε φέτος κάποια προβληματάκια στο ξεκίνημα, όπως ξέρετε…», δήλωσε ο Νίκος Κουκουλιάς και συνέχισε: «Δύο είναι τα θέματα που μας απασχολούν. Ένα είναι ο Στράτος ο Περπέρογλου, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα με το πόδι και χρειάζεται να μείνει στην Αθήνα για θεραπεία. Οταν γυρίσουμε θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του και θα δούμε αν θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Εχει ένα προβληματάκι. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να κάνει προπονήσεις και για αυτό δεν θα έρθει μαζί μας. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε δέκα μέρες, όταν με το καλό θα γυρίσουμε από το Καρπενήσι. Δεν αποκλείουμε τίποτα, όσον αφορά στο αν θα προλάβει ή όχι το Ευρωμπάσκετ, γιατί όλους τους χρειαζόμαστε και όποιος μπορεί να βοηθήσει θα βοηθήσει… Αυτό που έχει ο Στράτος δεν χρειάζεται επέμβαση. Χρειάζεται συντηρητική αποκατάσταση και για αυτό θα μείνει στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Νικ Καλάθη, είπε: «Είχε έναν τραυματισμό πριν από δύο εβδομάδες στην Αμερική. Αυτό που είχε τελικά ήταν ένα οστεοχόνδρυνο κάταγμα στον αστράγαλο. Είναι ήδη σε δύο εβδομάδες αποθεραπείας με βάση τις οδηγίες που έχει πάρει από συνάδελφο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα χρειάζεται άλλες δύο εβδομάδες αποθεραπείας. Φοράει την μπότα, αλλά δεν κρατάει πατερίτσες. Πατάει και μάλιστα τον νάρθηκα τον βγάζει το βράδυ. Σε δύο εβδομάδες θα κάνουμε ξανά καινούργιες εξετάσεις και θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να τον βάλουμε στο πρόγραμμα της ομάδας. Δεν ξέρω αν τελικά θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα, αλλά υπάρχει από το πρόγραμμα. Αρα ούτε εκείνος θα έρθει στο Καρπενήσι και όπως ο Στράτος, έτσι και ο Νικ θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πάει στην Αμερική, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα. Οτι θεραπεία είναι να κάνει εκεί, μπορεί να την κάνει και εδώ».

Όσον αφορά στον V-Span, τόνισε: «Η μαγνητική δείχνει ένα πρόβλημα… Το πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της χρονιάς είναι κάτι που δεν φεύγει εύκολα. Η μαγνητική είναι λογικό να έχει κάποια ευρήματα. Δυστυχώς δεν έχω δει την μαγνητική από την διάρκεια της χρονιάς, ο Βασίλης μου είπε από το τηλέφωνο ότι νιώθει καλύτερα… θεωρώ ότι επειδή θα μπει σταδιακά στην προπόνηση δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Αν επανέλθει το πρόβλημα, ξέρουμε ότι είναι επιβαρημένος και προφανώς θα προσπαθήσουμε να μην του δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα».

Τα τουρνουά της Εθνικής Ομάδας

Κύπρος, 5-7 Αυγούστου

5 Αυγούστου

Ισραήλ-Πολωνία
Ρωσία-Βουλγαρία
Ελλάδα-Ιταλία

6 Αυγούστου

Πολωνία-Βουλγαρία
Ελλάδα-Ισραήλ
Ρωσία-Ιταλία

7 Αυγούστου

Ισραήλ-Βουλγαρία
Ιταλία-Πολωνία
Ελλάδα-Ρωσία

Ιταλία (Ρίμινι), 12-14 Αυγούστου

12 Αυγούστου

Πολωνία-Ελλάδα
Ιταλία-Βοσνία

13 Αυγούστου

Βοσνία-Ελλάδα
Ιταλία-Πολωνία

14 Αυγούστου

Βοσνία-Πολωνία
Ιταλία-Ελλάδα

Γερμανία (Μπάμπεργκ), 19-21 Αυγούστου

19 Αυγούστου

Eλλάδα-Τουρκία
Γερμανία-Βέλγιο

20 Αυγούστου

Βέλγιο-Ελλάδα
Γερμανία-Τουρκία

21 Αυγούστου

Τουρκία-Βέλγιο
Γερμανία-Ελλάδα

Ελλάδα (Αθήνα), 23-25 Αυγούστου, Τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank»

23 Αυγούστου

Μαυροβούνιο-Ιταλία
Ελλάδα-Βουλγαρία

24 Αυγούστου

Μαυροβούνιο-Βουλγαρία
Ελλάδα-Ιταλία

25 Αυγούστου

Ιταλία-Βουλγαρία
Ελλάδα-Μαυροβούνιο