Οι Αμαερικανοί λένε ότι η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση κι αυτό δείχνει να ενστερνίζεται κι ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τον επιθετικό οίστρο των Ελλήνων παικτών (ειδικά με το 10/15 τρίποντα θα γελούσαν και τα… μουστάκια του εάν είχε!), αλλά εκείνο που θέλει απ’ τους παίκτες του είναι να συνεχίσουν να παίζουν πολύ καλή άμυνα, τεκμηριώνοντας μάλιστα αυτή την άποψή του. «Η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους», σχολίασε ο Ιταλός προπονητής στην συνέντευξη Τύπου μετά την επιβλητική νίκη επί της Τουρκίας, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου στάθηκε στο πολύ καλό μπάσκετ που παίζει η Ιταλία.. Ο Νίκος Ζήσης απ’ την πλευρά του προτίμησε να δείξει μέσω του twitter τι ακριβώς σκέφτεται (φωτό)!

Ο Αντρέα Τρινκιέρι αναφερόμενος στη νίκη επί της Τουρκίας δήλωσε: «Ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Παίξαμε έξυπνα, σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Πολλοί προπονητές έχουν καλές ιδέες, αλλά οι τυχεροί είναι αυτοί που τις εφαρμόζουν οι παίκτες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πλάνα μας σε ένα βράδυ, ειδικά στην επίθεση. Δουλέψαμε σε κάποια μικρά πράγματα, τίποτα ξεχωριστό, αλλά οι παίκτες τα ακολούθησαν. Αξιοποιήσαμε το ύψος μας και δεν κουβαλήσαμε πολύ την μπάλα. Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά σήμερα είχαμε τέλεια προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον».

Για την απουσία του Σπανούλη ο Ιταλός προπονητής ανέφερε: «Θα χαρώ να τον έχουμε αύριο. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για μας, αλλά μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Κατανείμαμε τις αρμοδιότητες του Σπανούλη στο παιχνίδι μας και ο καθένας ήταν πολύ καλός στο ρόλο του», ενώ για το υψηλό σκορ της εθνικής ομάδας πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουμε πως η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους. Παίζουμε πολύ καλή ομαδική επίθεση, έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά θα υπάρξει μέρα που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και τότε πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας. Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή».

Τέλος για τον αγώνα με την Ιταλία ο Τρινκιέρι σχολίασε: «Όταν παίζεις ένα παιχνίδι και βάζεις το προσωπικό μπροστά, μπορείς να το κερδίσεις μία φορά, αλλά θα χάσεις δύο. Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει βαθμούς και το αντιμετωπίζω μόνο ως τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα ματς που δίνει δύο βαθμούς στο νικητή».

Στράτος Περπέρογλου: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα. Μας έλειπε ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά κάναμε καλή ομαδική δουλειά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Κοιτάζουμε μπροστά, πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά θα δούμε την Ιταλία που παίζει πολύ καλό μπάσκετ».

Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Τουρκίας Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, ο οποίος δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι έκανε ένα πολύ μεγάλος λάθος. «Σκεφτόμασταν από νωρίς τη δεύτερη φάση και πώς θα παίξουμε στα προημιτελικά», αποκάλυψε ο Τάνιεβιτς και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι πολύ για τους Τούρκους φιλάθλους, τους παίκτες μου, την ομοσπονδία. Το μπάσκετ είναι το δεύτερο άθλημα στην Τουρκία, είναι πολύ δημοφιλές και δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να βρω απάντηση για το τι έφταιξε. Όταν έφτιαξα την ομάδα σκεφτόμουν τη δεύτερη φάση και έγιναν πολλά λάθη. Ίσως σκεφτόμασταν από την αρχή τη Σλοβενία, την Ισπανία και πώς θα πάμε στα προημιτελικά. Η Ελλάδα έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ, χωρίς και τον Σπανούλη κι αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο».

Σινάν Γκιουλέρ (παίκτης Τουρκίας): «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο μέρος και δεν είχαμε απάντηση. Νιώθω ντροπή για τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Δεν ξέρω αν έχουμε ελπίδες, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στα τρία τελευταία παιχνίδια».