Αν. Ψαρόπουλος: «Με “κέρδισαν” οι άνθρωποι της ΚΑΠ»…

psaropoulos_andreas_KAPΟι προτάσεις που είχε στα χέρια του έμοιαζαν δελεαστικές, αλλά δεν κάλυπταν την επιθυμία του Ανδρέα Ψαρόπουλου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να μπορεί να βελτιώσει τους τομείς στους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι χρειάζεται να δώσει βαρύτητα. Ο τρόπος που τον προσέγγισαν οι άνθρωποι της Αγ. Παρασκευής, τον «κέρδισε» και τον έπεισαν να πει το «ναι» στην πρότασή τους, γυρνώντας την πλάτη του και σε προτάσεις ακόμη κι από την Α1, αλλά κι απ’ το εξωτερικό που είχε!

Κι αν κάποιος βιαστεί να πει ότι με την επιλογή του αυτή, έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του ο Ψαρόπουλος απαντά μέσω του postgame.gr ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει έτσι την απόφασή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο postgame.gr ο Ανδρέας Ψαρόπουλος:

– Για την επιλογή του να πάρει μεταγραφή στην Αγία Παρασκευή:

«Βασικός λόγος ήταν η επιθυμία μου να πρωταγωνιστήσω σε μια ομάδα και η Αγία Παρασκευή μου δίνει αυτή την δυνατότητα. Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι και στον οικονομικό τομέα, οι άνθρωποί της συμπεριφέρονται σαν ομάδα της Α1. Πάντως, βασικός μου στόχος είναι να πάρω χρόνο συμμετοχής και να φτάσω στο πιο ψηλό επίπεδο που μπορώ ώστε την νέα σεζόν-με ή χωρίς την Αγία Παρασκευή- να επιστρέψω στην Α1. Θα ήθελα να επισημάνω την ωραία προσέγγιση που μου έκαναν οι άνθρωποι της ομάδας, έδειξαν πόσο με θέλουν και εγώ είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.»

-Για το αν αρνήθηκε άλλες προτάσεις:

«Φυσικά, είχα προτάσεις τόσο από το εξωτερικό (Τιμισοάρα Ρουμανίας), όσο και από τρεις ομάδες της Α1. Ωστόσο, όπως είπα και προηγουμένως, οι άνθρωποι της Αγίας Παρασκευής με κέρδισαν, η ομάδα καλύπτει τους στόχους μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα.»

-Για τo αν θεωρεί πισογύρισμα την μεταγραφή του σε ομάδα της Α2:
«Όχι, δεν θεωρώ ότι είναι πισωγύρισμα η μεταγραφή μου στην Αγία Παρασκευή. Εμένα με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι καθημερινά και να διατηρούμαι σε υψηλό επίπεδο. Άμεσος στόχος μου είναι να επιστρέψω στην νέα σεζόν στην Α1 βελτιωμένος και πιο έτοιμος.»

-Για την Αγία Παρασκευή:

«Είναι ένα σωματείο που μπορώ να δουλέψω σκληρά. Μπορεί να παρέχει άριστες συνθήκες στους αθλητές, ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, το ίδιο και η διοίκηση και θεωρώ ότι είναι ιδανική ομάδα για έναν αθλητή που θέλει να εξελιχθεί στον χώρο του μπάσκετ.»

 

-Για την ήττα από τον Ηλυσιακό στο κύπελλο:

«Ξέραμε ότι παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα. Μπήκαμε μουδιασμένοι στον αγώνα, την στιγμή που θα έπρεπε να μπούμε δυνατά και να ελέγξουμε τον ρυθμό, πράγμα που δεν το κάναμε. Χάθηκε ο έλεγχος από νωρίς και το πληρώσαμε. Πάντως, είναι νωρίς ακόμα για την ομάδα, αφού πιστεύω ότι στα επόμενα ματς θα εμφανιστούμε πανέτοιμοι.»

-Για το πρωτάθλημα της Α2:

«Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είναι πρόκληση για μένα που θα παίξω σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι επέστρεψαν οι παλιές εποχές όπου η Α2 ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Μεγάλωσαν τα μπάτζετ στις ομάδες, ενώ αγωνίζονται αξιόλογοι παίκτες. Επίσης, ο κόσμος πηγαίνει και γεμίζει τα γήπεδα όπως συμβαίνει και με την Αγία Παρασκευή, όπου οι φίλαθλοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα.»

-Για το αν θεωρεί ότι είναι πολυτέλεια και πολύτιμο εργαλείο για τον κόουτς της ομάδας η εμπειρία του απ΄οτο πρωτάθλημα της Α1:

«Πιστεύω ότι σε κάθε ομάδα κάθε παίκτης είναι πολύτιμος. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα, που μπορώ μέσα από την εμπειρία μου να την βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους της. Θέλει πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο, εξαιρετική συνεργασία από όλους μας για να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά.»

-Για την εμπειρία του από το Περιστέρι:
«Ήταν ένα όνειρο που το κυνηγούσα για πολλά χρόνια. Πόσω μάλλων που ήμουν έφηβος εκεί. Ήξερα πολύ καλά σε τι επίπεδο πήγαινα και για να ανταποκριθώ σ’ αυτό έπρεπε καθημερινά να κάνω το κάτι παραπάνω. Γνώρισα αξιόλογους συμπαίκτες, καταπληκτικούς ανθρώπους, όπως τον Τζίμι Κουστένη που με βοήθησε πολύ και εύχομαι πολύ σύντομα να επιστρέψει στην Α1, εκεί που ανήκει.»

-Για το περυσινό ματς Περιστέρι-Ηλυσιακός που έστειλε το Περιστέρι στην Α2:
«Ήταν ένα παιχνίδι, «ο θάνατός μου η ζωή σου». Ξέραμε ότι θέλαμε νίκη με 3 πόντους για να μείνουμε στην Α1. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας να πετύχουμε την νίκη παραμονής και το ότι χειροκροτηθήκαμε στο τέλος από τον κόσμο μας, αν και υποβιβαστήκαμε, ήταν επιτυχία. Πρέπει να ευχαριστλησω τους συμπαίκτες μου και ειδικά τον Αλέκο Πέτρουλα που με βοήθησαν πολύ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και μας έμεινε η πικρή γεύση στο τέλος.»