Απορρίφθηκε η προσφυγή, κανονικά οι εκλογές στην ΕΟΚ

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή που είχε καταθέσει σύμβουλος του Παναγιώτη Φασούλα και πλέον ο δρόμος για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΟΚ έχει ανοίξει διάπλατα. Την Κυριακή 12/9, λοιπόν, τα σωματεία που δικαιώθηκαν, μαζί με όλα όσα ήταν στη σχετική λίστα που είχε συντάξει η ομοσπονδία, θα κληθούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης από το Πρωτοδικείο ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της ομοσπονδίας Άγγελος Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook δήλωσε:
«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν… Η αποσταθεροποίηση του Ελληνικού Μπάσκετ αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί με την απόρριψη της προσφυγής για τη ματαίωση των εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Μαζί αποφεύχθηκε και ο «εμφύλιος», που κάποιοι επιχείρησαν να επιτύχουν αποκλειστικά και μόνο για προσωπικούς λόγους…

Τα Σωματεία δικαιώθηκαν για έβδομη φορά. Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει ότι στο Ελληνικό Μπάσκετ δεν χωρούν «παιδιά» και «αποπαίδια». Δεν χωρούν σωματεία «δικά μας» και «δικά σας». Το Ελληνικό Μπάσκετ είναι ένα και αδιαίρετο και προπάντων, ισχυρό. Κυρίως, δε, το Ελληνικό Μπάσκετ δεν δύναται να συρρικνωθεί, μόνο και μόνο για να εκλεγούν συγκεκριμένοι παράγοντες.

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη εξ αρχής και πλέον, επιβεβαιώθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο. Το Ελληνικό Μπάσκετ ψηφίζει την Κυριακή για την ανάδειξη ενός ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γυρίσει σελίδα…».