Αποστολάκης: «Αντιπροσωπεύουμε μία πόλη»

Για αρκετά χρόνια το Κορωπί δημιουργούσε ρόστερ με στόχο την άνοδο στη Γ’ εθνική, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερνε. Φέτος μετά την άρνηση του Ζωγράφου για την κάλυψη του κενού που άφηνε ο προβιβασμός του Χολαργού από τη Γ’ εθνική στη Β’ οι “πράσινοι” κατάφεραν να βρεθούν στις εθνικές κατηγορίες αφήνοντας την Α’ ΕΣΚΑ. Ο τεχνικός του Κορωπίου, Φάνης Αποστολάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ εθνική που το Κορωπί παλεύει πολλά χρόνια:

«Αν και πολλοί θα περίμεναν κάτι διαφορετικό εμείς την δεχτήκαμε με μεγάλη σοβαρότητα γιατί έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο την αγωνιστική εικόνα της ομάδας αλλά τη γενικότερη παρουσία του Κορωπίου στο χώρο του μπάσκετ. Αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη πόλη και πρέπει με σοβαρότητα να σκεφτόμαστε πολλά πράγματα. Αυτός ήταν ο λόγος που καθυστερήσαμε να πούμε το ναι».

Για το σχεδιασμό που έγινε και τα πράγματα που αλλάζουν πλέον:

«Η διαφορά στο σχεδιασμό είναι στις ηλικίες. Στην Α’ ΕΣΚΑ έχεις μέχρι 10 άντρες και 2 μικρά παιδιά στη Γ’ Εθνική όμως πρέπει να έχεις 8 άντρες και 4 παιδιά κάτω των 22. Αναγκαστικά πλέον πρέπει να υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση στο υλικό και κατ’ επέκταση σε αυτό που θα παρουσιάσουμε στο παρκέ.
Αγωνιστικά την ομάδα τη χτίσαμε με βάση την Α’ ΕΣΚΑ αλλά με γνώμονα ότι με το ρόστερ που έχει μπορεί να ανέβει. Αυτό θα μας έδινε στη Γ’ εθνική έναν καλό κορμό που με δύο προσθήκες θα μπορούσε να σταθεί. Το ρόστερ που έχουμε είναι καλό και νομίζω ότι είναι ικανό να σταθεί στη νέα κατηγορία, καθώς έχουμε παιδιά που τη γνωρίζουν καλά. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα δύο προσθήκες για να παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι».

Για τις μεταγραφές που έγιναν και αυτές που απομένουν μετά τα νέα δεδομένα:

«Κάποιες από τις μεταγραφές που κάναμε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πολυτέλειας. Αποκτήσαμε τον Παναγιώτη Υφαντή που πέρσι αγωνιζόταν στην Α2 με τον Αρκαδικό και αναμφίβολα μας ανεβάζει επίπεδο, ο Χάρης Ατζαμόγλου προέρχεται από καλά πρωταθλήματα με Χολαργό και Αιγάλεω, ο Αλέξης Τσουμπρής για εμένα είναι ένα παιδί αδικημένο μπασκετικά που θα μπορούσε να παίξει σε ανώτερα πρωταθλήματα, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε και ο Ηλίας Εμίρης που θα μας βοηθήσει αρκετά και είναι ένας παίκτης γνωστός στο χώρο. Από εκεί και πέρα έμειναν στην ομάδα ο Θέμης Παπαβλασόπουλος που φέτος πιστεύω ότι θα είναι θετικότερος και θα μας βοηθήσει περισσότερο έχοντας ολοκληρώσει το στρατιωτικό του, ενώ κρατήσαμε και τους Γυφτοκώστα, Υφαντή, Παπαδόπουλο, Καρατζά, Ξαρχά. Από εδώ και πέρα θα κοιτάξουμε για ένα παιδί που θα παίζει στις δύο θέσεις των ψηλών και για έναν περιφερειακό».