Ο Μακεδονικός επικράτησε του Ορφέα Ν. Σκοπού στον εξ αναβολής αγώνα της 15ης αγωνιστικής και μάλιστα πολύ πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση ίσως και λόγω όσων είχαν προηγηθεί και είχαν οδηγήσει στην αναβολή του, ίσως και λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος(έβδομος με όγδοο με διαφορά ενός μόλις βαθμού πριν τον αγώνα).

Το πιο επεισοδιακό του κομμάτι διαδραματίστηκε μόλις τελείωσε το πρώτο μέρος με τον Σερραίο προπονητή των γηπεδούχων και τον παίκτη του Ορφέα Ιακωβίδη να ανταλλάσουν κάποια «γαλλικά» σε αρκετά έντονο ύφος. Στην συνέχεια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έγιναν πολλές προσπάθειες από τους ψυχραιμότερους και του Μακεδονικού αλλά και του Ορφέα να τους σταματήσουν κάτι που κατάφεραν μετά από μερικά λεπτά.

Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια και όταν επιστρέψανε, οι διαιτητές απέβαλαν και τον Δημήτρη Μύθου και τον Ιακωβίδη κρατώντας μάλιστα και το δελτίο του παίκτη. Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας είχε αρχικά αναβληθεί λόγω εκείνου του θέματος που είχε δημιουργηθεί με τον γιατρό και την άρνηση του κομισάριου να διεξαχθεί το παιχνίδι την ημέρα εκείνη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αρχικά να κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ του Ορφέα αλλά μετά την ένσταση του Μακεδονικού στην οποία δικαιώθηκε ο αγώνας επαναλήφθηκε.

Σήμερα τα πράγματα στο παιχνίδι αγωνιστικά, ήταν πιο απλά και μετά το πρώτο ημίχρονο που ήταν σχετικά κοντά οι δύο ομάδες ο Μακεδονικός ήταν σαφώς πιο αποτελεσματικός και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων πήρε την σημαντική νίκη επί του Ορφέα αυξάνοντας τη διαφορά με τον αντίπαλο του στους δύο βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΟΡΦΕΑΣ Ν ΣΚΟΠΟΥ 84-52
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-12, 36-25, 67-38, 84-52
Διαιτητές: Παπαγεωργίου – Εκίζογλου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Μύθου) Σκουφεζής Ε, Κοντσές 12, Ντισλής 19 (2), Μπαρζού 5 (1), Παπαγρηγορίου 4, Ρίζος, Χαλάτσης 16 (1), Σκουφεζής Α, Πηλακούτας 9, Λυχριδάς 13 (1), Μαργαρίτης 6.
ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΣΚ. (Κοκολιός): Πεχλιβάνης 15 (2) Ιακωβίδης, Καντσουρίδης, Καρακάσης, Χατζής 7 (1), Αποστόλου, Τσανάκας 11(3), Καβαργύρης 6, Χατζηανδρέου 9, Ιωσηφίδης 4, Γουλιανός, Χαβαλές.