Αργυρόπουλος: «Να είμαστε πολύ σοβαροί»

Ο Απόλλων Πατρών κατάφερε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α2 να πραγματοποιήσει ένα από τα σημαντικότερα βήματα προς την επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΚ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Νίκο Αργυρόπουλο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης πετυχαίνοντας 26 πόντους ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ τόσο για την μεγάλη νίκη της ομάδας του όσο για όλα όσα χρειάζονται προκειμένου μαζί με τους συμπαίκτες του να πετύχει τους στόχους του.

Νίκο, πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας επί της ΑΕΚ και πόσο πιο κοντά σας έφερε στο στόχο σας;

«Ήταν μια μεγάλη νίκη που σίγουρα μας έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα αλλά μας μένουν πολλά ακόμα για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαστε αρκετούς μήνες μακριά από την ολοκλήρωση του και αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια και δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι σε μας, τους φίλους του Απόλλωνα και την ίδια την ομάδα να χαλαρώσουμε».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας;

«Μέχρι τώρα είναι το άριστο κλίμα που έχουμε στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες έχουν βρει το ρόλο τους στη ομάδα και έχουν το εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Αυτό είναι που μας έχει φέρει μέχρι εδώ σήμερα».

Σας προσθέτει επιπλέον βάρος το γεγονός ότι σας θεωρούν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α1;

«Όχι δεν νομίζω. Έχουμε μια πίεση που πιστεύω πως είναι σε επίπεδα που μπορούμε να διαχειριστούμε και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο μέχρι το τέλος».

Τώρα έχετε την αναμέτρηση με την ΑΕΚ Άργους. Τι θα πρέπει να προσέξετε;

«Είναι μια ομάδα που είναι χωρίς άγχος γιατί έχει ήδη υποβιβαστεί. Πιστεύω πως εξαρτάται μόνο από εμάς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα και συγκέντρωση για να μην έχουμε προβλήματα».

Περίμενες από την αρχή μια τόσο καλή εξέλιξη στην πορεία σας;

«Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα ότι θα κάνουμε μια καλύτερη πορεία από την περσινή αλλά όλα τα παιδιά υπερέβαλαν το εαυτό τους και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ’ ότι τα περιμέναμε».

Πως νιώθεις όταν μπορείς και βοηθάς τόσο πολύ την ομάδα όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για παράδειγμα;

«Σίγουρα νιώθω όμορφα αλλά το θέμα είναι ότι όλοι οι παίκτες κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κερδίζει η ομάδα».

Τέλος, μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

«Η ευχή είναι πρώτα απ’ όλα ο ελληνικό λαός να βρει την δύναμη να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές που ζούμε και στο μέλλον τα πράγμτα να φτιάξουν. Όσο για την ομάδα μου ελπίζω να συνεχίσουμε την ίδια σοβαρότητα για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η άνοδος στην Α1».

Η εντός έδρας ήττα από τον Αμύντα «πλήγωσε» ιδιαίτερα τη Δόξα, καθώς η συνέχεια για τους Λευκαδίτες δεν είναι και η ιδανικότερη, με το πρόγραμμα να περιέχει πολλούς κινδύνους.

Πρώτος σταθμός για τη Δόξα είναι η… και πλέον η ομάδα του Κώστα Βουρνά κυνηγά επειγόντως το «διπλό». Όμως, για ακόμα μία εβδομάδα η προετοιμασία δεν συνεχίζεται με τις καλύτερες των συνθηκών, καθώς ο Βασίλης Βαγενάς απουσιάζει από τις προπονήσεις.  Ο έμπειρος φόργουορντ υπέστη θλάση στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και έτσι η συμμετοχή του στο επερχόμενο ματς είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Συντηρητικά συνεχίζει τις προπονήσεις και ο Νίκος Λυμπάρης καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα με τον ώμο του.

Η κακή εικόνα που παρουσίασε στο Μετς, την περασμένη αγωνιστική, ανήκει στο παρελθόν για το Πέραμα, αφού το επόμενο παιχνίδι είναι άκρως σημαντικό.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου φιλοξενεί τον ΟΦΗ, σε ένα κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού ο νικητής έχει το πάνω χέρι όσον αναφορά την παραμονή. Το ευχάριστο για τον έμπειρο τεχνικό είναι ότι δε έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, καθώς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.