“Αρραβώνας” και στο βάθος… “γάμος” για ΑΕ Κοζάνης και Διόσκουρους Κοζάνης!

“Η ισχύς εν τη ενώσει”, λένε στην Κοζάνη, με την Αθλητική Ένωση Κοζάνης και τους Διόσκουρους Κοζάνης να “ενώνουν” τις δυνάμεις τους. Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων Γιώργος Μαλιόγκας και Λουκάς Καραγιαννάκης έδωσαν τα χέρια και προχωρούν αρχικά στον… αρραβώνα των τμημάτων μπάσκετ και σε βάθος ενός έτους της ολοκληρωτικής συνένωσης των δύο σωματείων! Μία κίνηση που δείχνει τη διάθεση των στελεχών του συλλόγου για να βοηθήσουν στην περαιτέρω πρόοδο του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή.

“Η Αθλητική Ένωση Κοζάνης και οι Διόσκουροι Κοζάνης ανακοινώνουν την συνεργασία των τμημάτων μπάσκετ με απώτερο σκοπό την συνένωση τους σε έναν χρόνο από σήμερα”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που εξηγεί ότι η συνεργασία ξεκινά και πως οι διαδικασίες συνένωσης έχουν ήδη αρχίσει να “τρέχουν”. “Λόγω έλλειψης χρόνου, από την ερχόμενη σαιζόν 2018-19 θα πραγματοποιηθεί μια συνεργασία σε Ανδρικά και Εφηβικά Τμήματα ενώ παράλληλα θα τρέχουν οι διαδικασίες συνένωσης. Κύριος στόχος αυτής της κίνησης είναι η εξέλιξη και η προβολή των αθλητών μας.

Βραχυπρόθεσμος στόχος σε επίπεδο Ανδρών το 2018-19 είναι οι υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας, ακόμα και η άνοδος στη Γ’ Εθνική, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος η δημιουργία μίας ισχυρής ανδρικής ομάδας βασισμένης σε νεαρούς γηγενείς παίκτες που θα αγωνίζεται αξιοπρεπώς στις εθνικές κατηγορίες.

Στα Εφηβικά Τμήματα η συνεργασία την σαιζόν 2018-19 έχει στόχο την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας που θα διεκδικήσει την κατάκτηση του Εφηβικού Πρωταθλήματος ΕΚΑΣΔΥΜ και στην συνέχεια θα αγωνιστεί με αξιώσεις στην Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.
Οι περισσότεροι παίκτες των εφηβικών ομάδων θα αγωνίζονται και στο ανδρικό πρωτάθλημα.

Προπονητές των Ανδρικών και Εφηβικών Τμημάτων θα είναι ο Ζήσης Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Σιακαβάρας.
Μέσα στην ερχόμενη σαιζόν θα κινηθούν οι (χρονοβόρες) διαδικασίες για την συγχώνευση των δύο τμημάτων μπάσκετ σε ένα με την ονομασία Αθλητική Ένωση Διόσκουροι Κοζάνης, ένα όνομα που συμπεριλαμβάνει αυτούσια και τα δύο ονόματα των συλλόγων.

Τα Παιδικά Τμήματα όπως και τα υπόλοιπα τμήματα των Ακαδημιών θα λειτουργήσουν ξεχωριστά το 2018-19, ως ΑΕΚ και ως Διόσκουροι και η συνένωση θα υλοποιηθεί μέσω της οριστικής συγχώνευσης σε Αθλητική Ένωση Διόσκουροι Κοζάνης από την μεθεπόμενη σαιζόν 2019-20 όπου υπάρχει πρόβλεψη να αγωνίζονται οι αθλητές μας σε δύο τμήματα παιδικών, εφηβικών και προπαιδικών.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι μοναδικές ομάδες της Κοζάνης που αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΚΑΣΔΥΜ σε ηλικιακά πρωταθλήματα ήταν η Α.Ε. Κοζάνης (3 φορές στο Παιδικό και 2 φορές στο Εφηβικό) και οι Διόσκουροι (1 φορά στο Παιδικό και 2 φορές στο Εφηβικό).

Οι δύο ομάδες επίσης έφτασαν πολλές φορές στο Final-4 ΕΚΑΣΔΥΜ τόσο στους Εφήβους όσο και στους Παίδες.

Πιστεύουμε ότι πλέον το μπάσκετ της Κοζάνης έχει φτάσει σε οριακό σημείο με την πληθώρα ομάδων και την διασπορά των ταλαντούχων αθλητών και θεωρούμε ότι μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο για την πόλη και τα παιδιά της.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα δυναμική που θα δώσει προοπτική στους νεαρούς παίκτες και καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Κοζάνης να μας συμπαρασταθεί στην προσπάθεια μας αυτή.

Επίσης ζητούμε την στήριξη των θεσμικών φορέων καθώς σε όλες τις εξαγγελίες τους δείχνουν ότι πιστεύουν ότι οι συνενώσεις ομάδων είναι η σωστή κατεύθυνση, κάτι που πιστεύουμε και εμείς.

«Η Ισχύς εν τη Ενώσει».

Για τα Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης και των Διόσκουρων Κοζάνης,

Ο Πρόεδρος της Α.Ε. Κοζάνης Γεώργιος Μαλιόγκας

Ο Πρόεδρος των Διόσκουρων Κοζάνης Λουκάς Καραγιαννάκης

Οι πρόεδροι των Διόσκουρων Κοζάνης και της Α.Ε. Κοζάνης, Λουκάς Καραγιαννάκης και Γιώργος Μαλιόγκας”.

.
Διαβάστε ακόμη…