Αρχή μεταγραφών με Παπαντωνάκο για τον Δούκα

Στον Δούκα έχουν πιάσει για τα καλά τη δουλειά, καθώς μετά τις πρώτες ανανεώσεις παικτών, τα Εκπαιδευτήρια πραγματοποίησαν την πρώτη τους μεταγραφή. Ετσι, εννέα χρόνια μετά, ο Κωνσταντίνος Παπαντωνάκος επιστρέφει στον σύλλογο.

Η ανακοίνωση:

«Μετά τις ανανεώσεις των Σακελλαρίου και Τζέμη, σειρά είχε η πρώτη μεταγραφική κίνηση της χρονιάς!!! Πράγματι, το τμήμα Μπάσκετ του Συλλόγου μας ανακοινώνει με χαρά την έναρξη συνεργασίας του με τον αθλητή Κωνσταντίνο Παπαντωνάκο ο οποίος επιστρέφει στον ΑΣΕΔ…9 χρόνια μετά!!!

Ο 29χρονος (γεννηθ. 03/07/1991) forward – center (ύψους 2,02μ.) έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Γ.Σ. Αμαρουσίου (Α1) την τριετία 2007-2010 ενώ την περίοδο 2010-2011 συστήθηκε στους φίλους του ΑΣΕΔ συμμετέχοντας με τους «μπλε» στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Στη συνέχεια, η καριέρα του «απογειώθηκε» έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες των Πανερυθραϊκού (Α2 και Β’ Εθνική), ΑΕΚ (Α2), Παγκρατίου (Α2), Περιστερίου (Α2 και Β’ Εθνική), Χολαργού (Α2), Ψυχικού (Α2) και Μεγαρίδας (Β’ Εθνική) πανηγυρίζοντας συνολικά τρεις ανόδους με την ΑΕΚ (στην Α1), το Περιστέρι (στην Α2) και τον Χολαργό (στην Α1)!!!

Επίσης, τη χρονιά που ο Παπαντωνάκος αγωνίστηκε στον ΑΣΕΔ κλήθηκε στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ισπανίας, κλήση που μαρτυρούσε ταλέντο αλλά και υψηλές προσδοκίες!

Πλέον, οι Παπαντωνάκος και Τζέμης αναμένεται να συστήσουν ένα δυναμικό αλλά και ποιοτικό δίδυμο μέσα στην ρακέτα για την ομάδα του Κώστα Αγγέλου ο οποίος βλέπει σιγά – σιγά να μπαίνουν τα κομμάτια του παζλ στην θέση τους…

Σχετικά με την επιστροφή του στον ΑΣΕΔ, ο 29χρονος αθλητής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από μια δεκαετία θα βρεθώ και πάλι σε μια ομάδα που πάντα είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Επιστρέφω πιο έμπειρος και έτοιμος για να βοηθήσω τον ΑΣΕΔ να υλοποιήσει τους στόχους του και χαίρομαι που αποτελώ και επίσημα μέλος αυτής της νέας προσπάθειας που γίνεται από το περασμένο καλοκαίρι στον Σύλλογο. Το πρότζεκτ που έχει στηθεί και η φιλοσοφία του Δούκα ταιριάζουν απόλυτα με τα δικά μου πιστεύω. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και παράλληλα οι πιο έμπειροι αθλητές να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να εγκλιματιστούν στην ομάδα και στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Χαίρομαι πολύ που θα συνεργαστώ με τον coach Αγγέλου και ελπίζω το τέλος της σεζόν να μας βρει όλους με χαμόγελα. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, εβδομάδα με εβδομάδα να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και να προσελκύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο μας εφόσον τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν…».