«Ας μας πουν από πού παίρνουν τα αστέρια τους»…

basketballΟ προβληματισμός που εξέφρασε ο Ίκαρος Καλλιθέας αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων και κυρίως η προτροπή του προς τον πρόεδρο διεξαγωγής του πρωταθλήματος να εξετάσει την άποψη αυτή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε παράγοντες, προπονητές και γονείς συλλόγων της περιφέρειας. Με μία επιστολή του προς το www.infobasket.gr ο Τίτος Δραμινός απ’ το dramabasket.blogspot.gr εκφράζει τις δικές του αντιρρήσεις στην τοποθέτηση του Ικάρου Καλλιθέας.

Η επιστολή αναφέρει:
«Αναφέρομαι στους “Προβληματισμούς του Ικάρου” και συγκεκριμένα στο σημείο όπου προσπαθεί να επιβάλλει στους υπεύθυνους της ΕΟΚ την εντελώς απαράδεκτη άποψή του πως οι ομάδες της περιφέρειας δεν πρέπει να συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, γιατί δε μπορούν να προσφέρουν τίποτε στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Ας μας πουν λοιπόν οι υπεύθυνοι του Ικάρου από ποιες ομάδες πήραν τα αστέρια τους, Τάρλα και Σκούφη;
Ο Τάρλας αγωνιζόταν πέρυσι στην ΑΓΕ Χαλκίδας που πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Γρεβενά, ο δε Σκούφης σε μια “ομαδούλα” του Αιγαίου.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι ομάδες της περιφέρειας δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, παρά μόνο έτοιμους παίκτες στις “μεγάλες” ομάδες. Ποιος θα καθήσει να ασχοληθεί με τη Χαλκίδα και τη Δράμα, που βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο Παίδων, χωρίς ούτε μια μεταγραφή.
Η Καλλιθέα έχει πληθυσμό όσο 2 φορές η Δράμα και η Χαλκίδα μαζί. Πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τεράστια δεξαμενή που λέγεται Αττική (μιλάμε για 5 εκατομμύρια κόσμο).
Δεν τους αρκεί που έχουν τόσες επιλογές στο να βρουν ταλέντα, μπρος στα πόδια τους, και να τα “δουλέψουν”, αλλά μαζεύουν και παίκτες από όλη την Ελλάδα, παρέχοντας κίνητρα, προκειμένου να βρίσκονται στο προσκήνιο.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να δουλεύουν σκληρά 4-5 χρόνια με παιδιά που αντλούνται από πόλεις των 50 χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς τη δυνατότητα της παραμικρής έξωθεν προσθήκης, όταν έχουν τη δυνατότητα να “αρπάζουν” έτοιμους παίκτες από τις μικρές ομάδες και να δημιουργούν κάθε χρόνο αχτύπητες “Εθνικές ομάδες”;
Νόμιζα, άλλωστε, ότι επαγγελματική κατηγορία είναι μόνο η Α1, αλλά μάλλον και οι παίδες είναι επαγγελματίες.
Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει ο Ικάρος παίκτες μόνο από την Καλλιθέα, ο Δούκας μόνο από την Αθήνα, ο Μαντουλίδης μόνο από τη Θεσσαλονίκη και ο Απόλλων μόνο από την Πάτρα;
Δηλαδή με άλλα λόγια, ο αντιπροσωπευτικότερος και δικαιότερος τελικός του Πανελληνίου Παίδων: ΑΕΕ Παναγίτσας-Τιτάνες Δράμας.
Θα σας παρακαλούσα πολύ να δημοσιεύσετε τους παραπάνω συλλογισμούς μου και ας κρίνει ο κόσμος, ακούγοντας και τις δύο πλευρές, που συντελείται η ανάπτυξη του αθλήματος.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Με τιμή
Τίτος Δραμινός
dramabasket.blogspot.gr».