Βάζουν «τρίποντο στην Υγεία» ΕΣΑΚΕ και οι 12 της Basketleague για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο ΕΣΑΚΕ και οι 12 ΚΑΕ μέλη του συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14/11), η οποία φέτος δίνει έμφαση στον ρόλο των νοσηλευτών στην πρόληψη και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κατά τη διάρκεια της 4ης αγωνιστικής της Basket League (14-15/11), ο ΕΣΑΚΕ και οι 12 ομάδες θα… σκοράρουν για την υγεία, προωθώντας την καμπάνια «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία» , ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω ψηφιακής εφαρμογής όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες.
Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Κατά τη διάρκεια της πρώτης (9-13 Νοεμβρίου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.

Στη δεύτερη φάση (14-22 Νοεμβρίου) οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι τρεις πρώτοι παίκτες σε πόντους στην τελική κατάταξη θα κερδίσουν κατά σειρά ένα PlayStation 5 και δύο ποδήλατα Mountain Bike DISTRICT MTB 18 ταχυτήτων!

Η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής στο παιχνίδι είναι πολύ απλή: Ακολουθείτε τον σύνδεσμο https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association και πραγματοποιείτε την εγγραφή σας. Στη συνέχεια κατεβάζετε την εφαρμογή από App Store ή Google Play και μπορείτε να παίξετε!

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος τόνισε πως «Αθλητισμός και Υγεία είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Τόσο ο ΕΣΑΚΕ όσο και οι ομάδες της Basket League αποδεικνύουν καθημερινά πόσο ενδιαφέρονται για τον τομέα της Υγείας, ακολουθώντας πιστά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα προωθήσει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, που αφορά αυτή τη στιγμή 1.000.000 συμπολίτες μας. Όσο περισσότεροι κατεβάσουν την εφαρμογή, τόσο περισσότερος κόσμος θα ενημερωθεί και θα ευαισθητοποιηθεί για την κοινότητα του Διαβήτη στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας επισήμανε: «Στόχος της ομοσπονδίας μας είναι, μεταξύ άλλων η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στην προσπάθειά μας αυτή, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τα νέα παιδιά, μιλώντας τους με έναν τρόπο πιο οικείο για τις δικές τους συνήθειες. Στην ουσία τους προτείνουμε να παίξουν και μέσα από το παιχνίδι να μάθουν τόσο για το Σακχαρώδη Διαβήτη όσο και για την άσκηση και γενικότερα για τον τρόπο ζωής που μπορεί να προστατέψει την υγεία μας. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΣΑΚΕ που στέκεται δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια και συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του μηνύματός μας».