Βαβάτσικος: « Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία ομάδα»

Vavatsikos_GiannisΓια την εικόνα του Εθνικού στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια αλλά και το ματς του Κυπέλλου στην Κρήτη μίλησε στο επίσημο σάιτ της ομάδας ο  Γιάννης Βαβάτσικός αναφέροντας:

Για τις πρώτες του μέρες στον Εθνικό:
«Είναι πολύ όμορφα να βρίσκεσαι σε μια τέτοια ομάδα, θεωρώ ότι με όλους του παίχτες έχουμε κάνει ένα πολύ καλό κλίμα, δηλαδή δεν είχα κάποιο πρόβλημα προσαρμογής, με τα περισσότερα παιδιά έχουμε υπάρξει συμπαίκτες. Είμαστε μια παρέα».

Για το επίπεδο του Εθνικού ερχόμενος από την Α1 και τον Ηλυσιακό, ενώ πριν ήταν ΑΕΚ:
«Να σου πω την αλήθεια ο Εθνικός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες της Α1, ίσα-ίσα που σε κάποια θέματα είναι καλύτερος ή αν όχι σίγουρα ανταγωνιστικός. Στην ΑΕΚ ήταν μια πολύ ιστορική ομάδα και είχαμε ένα βάρος. Στον Ηλυσιακό μετά στηριζόταν σε νέους και κάποιους ξένους παίχτες. Τώρα στον Εθνικό είμαστε οι περισσότεροι παίχτες πρωταγωνιστούσαν στην Α2 τόσα χρόνια, κάναμε ένα μίγμα μαζί με κάποιους νεαρούς –συμπεριλαμβανομένου και έμενα- και πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό που είπα πριν ο Εθνικός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία ομάδα».

Για την εικόνα του Εθνικού στα πρώτα ματς που έχει δώσει:
«Στα φιλικά ουσιαστικά είναι σαν προπόνηση για να βγάλεις κάποια πράγματα που έχεις δουλέψει, αυτά που θες να κάνεις, να σου πω την αλήθεια για μένα δεν έχουν καμία σημασία, είναι μόνο για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Τώρα όσον αφορά το κύπελλο μέσα στην Κρήτη το ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και το ότι όλοι το προσεγγίσαμε με σοβαρότητα και ουσία πηγαίνοντας εκεί για να δείξουμε ότι καλύτερο είχαμε. Τώρα για την Βέροια είναι αυτό που λένε, σε ένα παιχνίδι κάποιος πρέπει να νικήσει και κάποιος να χάσει, έτυχε να είμαστε εμείς οι ηττημένοι. Κάποια λάθη στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε διάρκεια, είδαμε τα λάθη μας θα τα δουλέψουμε ώστε να φανούμε πιο δυνατοί και να μην τα επαναλάβουμε στο Πρωτάθλημα στον πρώτο αγώνα που έρχεται το ερχόμενο Σάββατο με το Λαύριο».

Για τον κόσμο του Εθνικού:
«Έχω ακούσει τόσα πολλά, εύχομαι να ζήσω από κοντά αυτή την εμπειρία. Τους θέλω να είναι κάθε αγωνιστική στο γήπεδο να μας στηρίζουν και να μας βοηθάνε».