Βαγενάς: «Ο χρόνος είναι υπέρ μας»

vagenas-ofiΓια την πορεία του ΟΦΗ και στο κατά πόσο την περίμενε μίλησε ο Βασίλης Βαγενάς στον Athletic Radio 104,2. Παράλληλα, ο 32χρονος φρόργουορντ αναφέρθηκε στις διαφορές από την προηγούμενη θητεία του στην κρητική ομάδα, ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο του ΟΦΗ.

Για το αν περίμεναν αυτό το ξεκίνημα: «Είχαμε και έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τα τρία πρώτα ματς ήταν με ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Ανταποκριθήκαμε και βρήκαμε νωρίς χημεία και έχουμε καταφέρει να πάρουμε τα παιχνίδια που έχουμε πάρει. Αυτό μην ξεχνάμε πως η ομάδα είναι νέα. Δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί. Ο χρόνος είναι υπέρ μας για να παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτερα».

Για το αν οι νίκες χτίζουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα: «Αν δούμε το ξεκίνημα, δεχθήκαμε μια συντριβή από την ΑΕΚ. Ίσως η πρεμιέρα. Ισως ότι δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, έπαιξαν το ρόλο τους. Στο δεύτερο παιχνίδι με το Ψυχικό χάσαμε τη δεύτερη παράταση και εκεί είδαμε πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Ήρθε και το σερί των τριών νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για τον χαρακτήρα που δείχνει να έχει η ομάδα: «Η ομάδα παιχνίδι με το παιχνίδι μαθαίνει. Έχει κατά την γνώμη μου τον καλύτερο προπονητή στην κατηγορία αλλά και ο Γιώργος ο Γωνιωτάκης είναι πολύ καλός στον ρόλο του. Βαδίζουμε με πλάνο και ξέρουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη».

Για τις διαφορές που έχει δει από την πρώτη του θητεία: «Βλέπω καθημερινά ένα ζήλο για την ομάδα από τους παράγοντες που είναι παρών στο γήπεδο. Αυτό για ένα παίκτη είναι πολύ θετικό. Δεν είναι μόνο οι πληρωμές αλλά και η στήριξη, με την παρουσία στο γήπεδο και με άλλα πράγματα που μπορούν τα τύχουν σε μια σεζόν. Η ομάδα έχει κάνει βήματα προόδου».

Για το τι του έχει μείνει από την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Η καριέρα μου έχει ταυτιστεί με τον ΟΦΗ. Και μετά την φυγή μου είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να τα φέρει έτσι ο Θεός και να γυρίζω και να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΟΦΗ: «Ένα μήνυμα για τον κόσμο… Τα έχω ξαναπεί αυτά και στο τέλος θα γίνουμε γραφικοί. Το θέλουμε τον κόσμο και νομίζω πως η κάθε ομάδα θέλει τον κόσμο της κοντά. Πόσο μάλλον εμείς που έχουμε αυτό τον κόσμο και βλέπουμε τι γίνεται στο «Γεντί Κουλέ» και βιώνουμε τη δυναμική του κόσμου. Δεν σου κρύβω πως βλέπουμε τον κόσμο στο Γεντί Κουλέ και ζηλεύουμε. Το 1/20 του κόσμου που πάει στο Γεντί Κουλέ να είναι στο ΒΑΚ θα είμαστε ευτυχισμένοι και θα μας δίνει πολύ δύναμη».