Βασιλακόπουλος: “Ζημιά για το άθλημα να μην παίζει στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός”

Στην Καλαμάτα και στην κλήρωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και στο περιθώριο της παρουσίας του εκεί αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της εθνικής ομάδας μπάσκετ στην Κίνα, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ. Μίλησε όμως και για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι “… το να μην έχεις την ομάδα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι μεγάλη ζημιά και για το άθλημα και για την κατηγορία, αλλά και στον ίδιο τον σύλλογο. Δεν μπορείς να παίζεις πρωτάθλημα και να μην είναι μέσα ο Ολυμπιακός” και πρόσθεσε: “Είναι τραγικό λάθος, θέλουμε να διορθωθεί, το οποίο δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι τα αποτελέσματα της επαγγελματο-εμπορευματοποίησης”.

Όσον αφορά την εθνική ομάδα και την παρουσία της στο παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας είπε: “Σήμερα η Ελλάδα είναι στη θέση 7 παρά την αποτυχία που είχαμε στο Παγκόσμιο. Ή την ατυχία. Εγώ θα έλεγα ότι ήταν αποτυχία. Αφού δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Αλλά όχι ότι διασυρθήκαμε. Για όνομα του Θεού! Τώρα αν έχασε ένα πόντο από τη Βραζιλία ή σε ένα ημίχρονο δεν πήγε καλά, αυτά συμβαίνουν”.

Τέλος αναφέρθηκε και για τους Έλληνες προπονητές: “Έχουμε τόσο ικανούς προπονητές και τους εμπιστεύονται οι ομάδες. Αυτό κάτι λέει. Γιατί να μην εμπιστευτούμε και τον Έλληνα παίκτη; Και να ξενιτεύονται για να παίξουν και εδώ να φέρνουμε κάθε αμφιβόλου αξίας περιπλανώμενο”.

Δείτε το σχετικό Video από την τηλεόραση bestTV της Καλαμάτας