Βασιλόπουλος: «Εδώ έχουμε έξτρα κίνητρο»

Λίγο μετά τη μεγάλη σε έκταση νίκη του Ιωνικού Νικαίας επί του Αμύντα, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι για το 2018, ο Φώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο κανάλι του συλλόγου στο Youtube όπου και σχολίασε την έκβαση του παιχνιδιού, την προσωπική του υπερ-απόδοση, τις φιλοδοξίες του κόσμου για το νέο έτος που είναι προ των πυλών καθώς επίσης έστειλε και τις προσωπικές του ευχές σε όλον τον κόσμο ενόψει Χριστουγέννων.

Μία πολύ σπουδαία νίκη με ακόμα ένα ρεκόρ, 119 πόντους και μόλις 66 πόντους παθητικό. Ένα σχόλιο για το παιχνίδι.

«Ο Αμύντας είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Προερχόταν από δύο άσχημα αποτελέσματα. Νομίζω ότι εμείς μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά μέσα στο παιχνίδι. Δεν του αφήσαμε περιθώρια να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, όπως γίνεται στο 90% των παιχνιδιών μέσα στον Πλάτωνα και νομίζω ότι από ένα σημείο κι έπειτα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να ανοίξουμε το ρυθμό και να τρέξουμε και αυτός μας βγήκε».

Σαν παιχνίδι κλεισίματος, καθώς ήταν το τελευταίο για το 2018, πως το αποτιμάς;

«Εμείς ήμασταν μετά από μια πολύ κακή ήττα που μας στοίχισε ψυχολογικά. Καταφέραμε και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι.. εδώ δίπλα, πήγαμε, κερδίσαμε και αφήσαμε πίσω μας την ήττα. Σίγουρα, κλείνουμε καλά τη χρονιά και προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα παιχνίδια».

Δε μπορεί να μην αναφερθεί. Έχεις κάνει σχεδόν triple-double, έχεις δηλαδή πετύχει 29 πόντους, έχεις βγάλει 12 assist και έχεις μαζέψει 8 rebounds. Που οφείλεται αυτή η ενέργεια καθώς υποτίθεται ότι έχουμε βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με παιχνίδια μεσοβδόμαδα και παρ’ ότι είναι τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, εσύ έχεις τέτοια απόδοση.

«Ήμουν σε ρυθμό σήμερα. Θέλαμε όλοι να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Εδώ έχουμε έξτρα κίνητρο. Ο κόσμος μας σπρώχνει, δίνοντάς μας μια έξτρα ταχύτητα, οπότε πολύ πιθανό, κάποιος από εμάς, επειδή έχουμε πολύ επιθετικό ταλέντο σαν ομάδα και οι 14-15 παίκτες που την απαρτίζουμε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την εμφάνιση που έκανα εγώ. Σήμερα έτυχε να την κάνω εγώ, την επόμενη εβδομάδα θα είναι κάποιος άλλος. Έτσι θα κυλήσει η χρονιά».

Τι να περιμένει ο κόσμος του Ιωνικού ενόψει του 2019 ή αν θες τι διαφορετικό να περιμένει το νέο έτος;

«Ο κόσμος του Ιωνικού δεν θα περιμένει κάτι διαφορετικό από αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ πέρα. Θα δει την Ομάδα στην Α1. Γι’ αυτό έχουμε έρθει εδώ. Κι εμείς να βλέπουμε να γεμίζει ο Πλάτωνας. Συνέχεια έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος και αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια και του χρόνου να δει την Ομάδα εκεί που την ονειρεύεται».

Τέλος, μιας και έρχονται Χριστούγεννα, κάποιες ευχές που θα ήθελες να δώσεις και στον κόσμο της Ομάδας αλλά και γενικότερα.

«Η καλύτερη ευχή που μπορείς να δώσεις είναι υγεία σε όλον τον κόσμο και να αφήσουμε τα προβλήματα τα οποία ταλαιπωρούν τον καθένα όσο μπορούμε, πίσω».