Βλάχος: « Ενα παιχνίδι που θα κρίνει τις θέσεις 3-5»

vlaxosΤο Σάββατο (9/5, 17:00) ο Εθνικός θα δώσει τον τελευταίο αγώνα για την φετινή Α2 στην Λευκάδα με την τοπική Δόξα και όλοι στην ομάδα θέλουν ένα καλό φινάλε στην επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή του Εθνικού στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Βαγγέλος Βλάχος και Γιάννης Δεμερτζής μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για την Δόξα και την πορεία του Εθνικού.

Βαγγέλης Βλάχος

Για τον αγώνα με την Δόξα Λευκάδας:
«Η Λευκάδα έκανε μια αλλαγή προπονητή στα μισά του πρώτου γύρου, έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, στην αρχή όλοι πιστεύαμε ότι θα ήταν από τις ομάδες που θα διεκδικούσε την άνοδο μέσα σε όλες αυτές που – πάνω κάτω – διεκδίκησαν την άνοδο για αρκετές αγωνιστικές και ο Εθνικός μέσα σε αυτούς. Δεν τα κατάφερε. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει τις θέσεις 3, 4, 5 αλλά σε εμάς ίσως να παίξει ρόλο σε συνδυασμό με κάποια αποτελέσματα η τρίτη θέση. Για την Λευκάδα είναι η 4η ή 5η θέση γιατί 3η δεν μπορεί να βγει ποτέ με την ισοβαθμία που έχει με το Λαύριο, ακόμα κι χάσει το Λαύριο. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ελεύθερο παιχνίδι, ανοιχτό, είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και για τις δύο ομάδες. Σίγουρα υπάρχει και κόπωση και κούραση και κορεσμός από όλη την χρονιά και τα παιχνίδια. Περιμένω ανοιχτό παιχνίδι, όχι σκληρές άμυνες και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και σίγουρα οι δύο ομάδες δεν είναι αδιάφορες για την νίκη και οι δύο προπονητές έχουμε ενδιαφέρον για τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι».

Για την εικόνα του Εθνικού χωρίς κόσμο που δεν του στέρησε βαθμούς:
«Το να παίζει χωρίς κόσμο είναι πάντα πρόβλημα. Ο κόσμος του Εθνικού είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, ωθεί τους παίκτες να παίξουν καλύτερα. Στο ματς που ήμουν εγώ στην αρχή του δεύτερου γύρου με το Λαύριο υπήρχε κόσμος, είχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, κερδίσαμε εύκολα. Στο δεύτερο παιχνίδι που παίξαμε με κόσμο στην έδρα μας με τον Αρκαδικό με το ατυχές αποτέλεσμα και όλα όσα συζητήσαμε τότε ότι έγιναν και παρόλα αυτά ο Εθνικός πέρασε τις αγωνιστικές που δεν είχε κόσμο αναίμακτα. Ουσιαστικά, ο Εθνικός στο δεύτερο γύρο έχασε ένα παιχνίδι στην έδρα του στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό και διεκδίκησε και έκανε καλές νίκες εκτός έδρας όπως το Ψυχικό, ο Αετός, ο Ηρακλής που βρισκόταν σε δεινή θέση και πάλευε για την σωτηρία του. Σίγουρα για τον Εθνικό η δύναμη του είναι τα εντός έδρας και η ώθηση που του δίνει ο κόσμος. Μας έλειψε».

Γιάννης Δεμερτζής: «Αυτή η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα»

Για την Δόξα Λευκάδας:
«Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, εμείς θέλουμε να κλείσουμε με έναν πολύ όμορφο τρόπο αυτήν την επιτυχημένη πορεία του Εθνικού φέτος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σίγουρα. Αυτή η ομάδα μας κέρδισε στο πρώτο γύρο και δεν θέλουμε να μας κερδίσει δεύτερη φορά και είναι ένα ματς που μπορεί να μας δώσει μία πολύ καλύτερη θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δηλαδή να τελειώσουμε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτή την ομάδα φέτος».

Πως περιγράφει ο Γιάννης Δεμερτζής όλο αυτό το διάστημα που είναι στο Εθνικό:
«Νομίζω ότι αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα είναι για πρώτη φορά στην Α2 έχει κάνει μια πολύ καλή πορεία, πολύ επιτυχημένη. Από την μέρα που ήρθα εγώ δυστυχώς χάσαμε κάποια παιχνίδι στο πόντο, στο τελείωμα του αγώνα τα οποία μας στέρησαν την δυνατότητα να διεκδικήσουμε μέχρι τελευταία αγωνιστική την άνοδο. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο στην ομάδα, συμπαίκτες, προπονητικό τιμ (και το προηγούμενο) δουλέψαμε πολύ σωστά όλη τη σεζόν και καταφέραμε να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες ώστε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1».