Βλάχος: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα»

vlaxosΜε ανεβασμένο ηθικό πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός για να αντιμετωπίσουν τα μαχητικά Πεύκα. Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Βαγγέλης Τζόλος μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για το σαββατιάτικο παιχνίδι τονίζοντας και οι δύο πως το ματς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Βαγγέλης Βλάχος

Για τους Μαχητές Δόξας Πευκών:
«Είναι μια νεανική ομάδα, ομάδα του προπονητή, παίζουν με ακρίβεια, πολύ μαχητικοί, με ενθουσιασμό. Θέλει τεράστια προσοχή το παιχνίδι. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε τα ριμπάουντ, την καλή άμυνα μπροστά στο καλάθι. Σίγουρα στο «πέντε εναντίον πέντε» πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια τρικ που κάνει ο προπονητής των Μαχητών στο αμυντικό κομμάτι και να διαβάσουμε το παιχνίδι με την έννοια του τι μας δίνει η άμυνα. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι μία ομάδα η οποία είναι πολύ μαχητική, δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι, παίζει πάρα πολλά πράγματα άρα δεν μπορείς να φορτώσεις την ομάδα με πολλές πληροφορίες. Πρέπει να τους εξηγήσεις τον ρυθμό που παίζει η άλλη ομάδα και να αντιδράσεις ανάλογα στο παιχνίδι».

Βαγγέλης Τζόλος

Για τους Μαχητές Δόξας Πευκών:
«Οι Μαχητές είναι μια ομάδα προπονητή, που πιέζει πάρα πολύ και ειδικά στο γήπεδο της. Από εκεί και πέρα εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να ανταπεξέλθουμε».

Για το αρχικό διάστημα στο πρωτάθλημα:
«Είχαμε τρία παιχνίδια μαζεμένα, το πρώτο δυστυχώς το χάσαμε από τον Φάρο πολύ δύσκολα, από εκεί και πέρα είχαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια που έπρεπε να τα πάρουμε. Έτσι και έγινε. Η νίκη με τον Προμηθέα ήταν πολύ σημαντική και μας δίνει ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για την ατμόσφαιρα και τον κόσμο του Εθνικού στο ματς με τον Προμηθέα:
«Εννοείται ότι μας ώθησε στην νίκη. Ο κόσμος του Εθνικού πάντα ακολουθεί στο γήπεδο και στις δύσκολες στιγμές εκεί που η ομάδα τα βρίσκει λίγο δύσκολα είναι εκεί και μας βοηθάει. Είναι όπως το περιμέναμε».