Βλάχος: «Συγκεντρωμένοι για τη νίκη»

vlaxosΗ νίκη της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο έχει ήδη ξεχαστεί στον Εθνικό καθώς η προσοχή έχει στραφεί στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στο Αετό. Ο Βαγγέλης Βλάχος και ο Γιώργος Παπαδιονυσίου μίλησαν στο Ethnikos BC TV για την προετοιμασία και την κατάσταση της ομάδας μας αλλά και για τον κόσμο του Εθνικού. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Για τον αγώνα με τον Αετό και την προετοιμασία της ομάδας: «Η ομάδα προετοιμάζεται όπως σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια δεν είμαστε πολύ καιρό, όπως την προετοιμάσαμε για το παιχνίδι με το Λαύριο, έτσι και με τα υπόλοιπα. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, εκτός έδρας, γιατί ο Αετός παίζει για να σωθεί, έχει σίγουρα άγχος, γιατί είναι ένα παιχνίδι στην έδρα του από αυτά που πρέπει να κερδίσει.
Εμείς προερχόμαστε από μία μεγάλη εμφάνιση. Σίγουρα έχει ανέβει η ψυχολογία μας. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή στην ομάδα που η ψυχολογία έχει ανέβει, η προπόνηση γίνεται με αρκετή ένταση, απελευθερωθήκαμε κατά κάποιο τρόπο μετά τις τέσσερις σερί ήττες και πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι να το κερδίσουμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά να είμαστε, τα παιχνίδια δεν τελειώνουν από το πρώτο ή το δεύτερο δεκάλεπτο. Στο 40’ τελειώνουν όλα. Πρέπει 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα και να κάνουμε μία ακόμα νίκη».

Για την παρουσία του κόσμου στο ντεμπούτο του: «Ίσως ο κόσμος να ήταν λίγο απογοητευμένος από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και τις δύο από αυτές μέσα στην έδρα μας. Περίμενα πολύ περισσότερο. Όμως αυτοί που ήταν στο γήπεδο ήταν πολύ εκδηλωτικοί και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Τους περιμένουμε και στα εκτός έδρας που ξέρουμε ότι έρχονται και σίγουρα περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο».

Γιώργος Παπαδιονυσίου: «Θα διεκδικήσουμε τη νίκη σίγουρα»

Για το παιχνίδι με τον Αετό: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Αετός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, θα έχει άγχος. Εμείς, από την άλλη, πήραμε μια μεγάλη νίκη το Σάββατο και είμαστε δεύτερη βδομάδα με τον κόουτς Βλάχο, οπότε εμπεδώνουμε καλύτερα αυτά που ζητάει. Πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε τη νίκη σίγουρα».

Για τη νίκη με το Λαύριο και αν τους βοήθησε ψυχολογικά: «Εννοείται πως μας βοήθησε, είχαμε κάνει τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Είμαστε πολύ καλοί, εύστοχοι, απελευθερωμένοι και σίγουρα θα μας βοηθήσει και στην συνέχεια αυτό».

Για το κλίμα της ομάδας με τον νέο προπονητή: «Έχουμε εμπεδώσει κάποια πράγματα. Σίγουρα θέλουμε ακόμα καιρό για να συνηθίσουμε τα νέα πλάνα του προπονητή. Από εκεί και πέρα έχει μια διακοπή σε δύο βδομάδες οπότε θα δουλέψουμε πιο πολύ πάνω στα αδύνατα σημεία και θα γίνουμε πιο ομάδα».