Βλασσόπουλος: «Οι παίκτες να μην φοβούνται να σουτάρουν»

Κάνοντας την ανατροπή, η Εθνική Εφήβων κατάφερε να φύγει νικήτρια από το παρκέ με το 85-83 επί της Εσθονίας στο Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα του European Challenger.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος τόνισε: «Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια από τα οποία μπορούν να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες τα παιδιά. Και όπως πήγε το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τεράστια εμπειρία για όλα. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε για 45 λεπτά, είχαμε κακές και καλές επιλογές και στην επίθεση και στην άμυνα, μείναμε να παλεύουμε με εννέα παίκτες, αφού δύο παίκτες (Οικονομόπουλος, Ευσταθιάδης) λόγω του πρωτοκόλλου υγείας εδώ στο Ισραήλ δεν πήραν το οκ να αγωνιστούν, παρά τα αρνητικά τεστ και ο Δήμου τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα όταν έπεσε στο παρκέ, στην προσπάθειά του να κόψει ένα σουτ. Κι έχουμε και την απουσία του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος εξαιτίας τραυματισμού δεν ακολούθησε την αποστολή».

Η ελληνική ομάδα «γύρισε» το παιχνίδι και τελικά νίκησε με όπλο την άμυνα, αλλά και τα σουτ τριών πόντων. Συνολικά μέτρησε 16/35 (45.71%) με τους παίκτες να δείχνουν να μην φοβούνται να πάρουν αυτά τα μακρινά σουτ: «Είναι μια τακτική που έχουμε εδώ και χρόνια. Δεν απαγορεύουμε στα παιδιά να σουτάρουν. Φτάνουμε να λέμε πως δεν έχουμε σουτέρ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει από τις μικρές εθνικές, από τις μικρές ηλικίες. Οι παίκτες να μην φοβούνται να σουτάρουν. Είναι ένα τουρνουά αυτό εδώ που επιτρέπει αυτό, επιτρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρία, ικανότητα, αυτοπεποίθηση και να βγάλουμε σουτέρ από αυτή τη διαδικασία, γιατί όχι, και για την Εθνική Ανδρών».

Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη για την ελληνική ομάδα. Σε λιγότερο από 24 ώρες αντιμετωπίζει τη Λιθουανία. Αυτό που ελπίζει κατά κύριο λόγο ο Βλασσόπουλος είναι ένα: «Θέλουμε να μάθουμε πως όλα είναι οκ με τα δύο παιδιά που έλειπαν σήμερα. Να πάρουμε ένα ακόμη αρνητικό τεστ που απαιτεί το Ισραήλ και να αγωνιστούν. Και θέλουμε να δούμε και τον Δήμου να είναι καλά. Το παιχνίδι αναμένεται πιο δύσκολο σίγουρο, αλλά εμείς θέλουμε να μπούμε στο παρκέ έτοιμοι για να αποκτήσουμε κι άλλες εμπειρίες που θα είναι σημαντικές για τα παιδιά».