Βολές Αυγενάκη κατά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Το παρατεταμένο lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αρκετές φορές έχει δείξει ότι δεν συμφωνεί με αυτή την απόφαση. Επισήμως βέβαια έως τώρα δεν είχε εκφραστεί κατά της επιτροπής, όμως τούτη τη φορά δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του, αλλά εξαπέλυσε βολές κατά της επιτροπής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”.

“Στον οργανωμένο αθλητισμό εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η απαγόρευση είναι λανθασμένη, πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων”, τόνισε , μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας: “Στα μέλη της επιτροπής δίνονται τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες λίστες όλων των αθλημάτων και των ομοσπονδιών από τα τεστ που διενεργούνται. Σε 2.500 χιλιάδες τεστ, ένα ποσοστό μόλις 0,3 με 0,4% βρίσκονται θετικοί. Οι λοιμωξιολόγοι, όμως, δεν είχαν διαβάσει τα στοιχεία σωστά ή δεν τα είχαν διαβάσει καθόλου”.

“Αν δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο ώριμα, πρέπει εκ των πραγμάτων να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων”, συμπλήρωσε, ενώ έκανε αναφορά στη λειτουργία των ακαδημιών, την οποία και συνέδεσε με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες: “Όταν ξεκινήσουν τα σχολεία, πρέπει να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες που είναι πιο οργανωμένες. Δεν μπορεί να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο και την ίδια στιγμή να μην τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις ακαδημίες”.