Βούλγαρης: «Το Περιστέρι θα επιστρέψει σίγουρα στην Α1»

Η σεζόν ήταν γλυκόπικρη από την αρχή έως το τέλος για το Περιστέρι. Αυτό τόνισε και ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Βούλγαρης, μιλώντας στο gsperisteri.gr, όπου έκανε την ανακεφαλαίωση της χρονιάς.

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:

-Τι γεύση σου αφήνει η φετινή χρονιά δεδομένου πως η ομάδα χτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει και όχι για να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία;

«Είναι λίγο γλυκόπικρη η γεύση γιατί το Περιστέρι δεν είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή της. Από τη μία χαίρομαι που τα καταφέραμε αλλά από την άλλη όπως είπα δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα».

-Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά και το Περιστέρι έφτασε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική;

«Καταρχήν χάθηκε πολύς χρόνος το καλοκαίρι μέχρι να αποφασιστεί η ομάδα που θα παίξει. Στη συνέχεια είχαμε πάρα πολλές ατυχίες. Τον τραυματισμό του Λεωνίδα (σ.σ. Σκούταρη), χάσαμε τον Τσαμπή και επίσης είχαμε πολλά παιδιά που παίζανε πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε βοήθησε στο να καλυφτούν όλα αυτά και η ομάδα να τα καταφέρει στο τέλος».

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της σεζόν για σένα και την ομάδα;

«Η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη στην Ερυθραία που με τον κόσμο μας πανηγυρίσαμε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Όσο για τη χειρότερη; Όλες οι ήττες μας και ο σοβαρός τραυματισμός του Σκούταρη».

-Θεωρείς ότι το Περιστέρι μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην Α1; Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση; 

«Το Περιστέρι σίγουρα θα επιστρέψει. Έχει πλέον μία πολύ σοβαρή και αξιόπιστη διοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και το βασικό για μένα, που πρέπει να γίνει, είναι όλοι να είναι μία οικογένεια (διοίκηση-προπονητές-παίκτες-κόσμος). Όλα τα άλλα έρχονται μετά».

-Πολλούς εξέπληξε η διοικητική σταθερότητα και φερεγγυότητα του Περιστερίου φέτος. Εσένα;

«Η αλήθεια είναι πέρυσι το καλοκαίρι πολλοί το φοβήθηκαν. Εγώ προσωπικά δεν φοβήθηκα και γι’ αυτό έκλεισα και πρώτος στην ομάδα. Ήμουν σίγουρος ότι κάτι καλό ξεκινάει στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και βγήκα αληθινός».

-Η επόμενη σεζόν θα σε βρει ξανά στον ΓΣΠ; 

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για αυτό αλλά η επιθυμία η δική μου είναι να συνεχίσω στην ομάδα. Αλλά δεν αρκεί μόνο η δικιά μου θέληση. Πρέπει καταρχήν να με θέλει η ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Όλα μου τα χρόνια παίζω στις ομάδες που με θέλουν πραγματικά».

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Περιστερίου;

«Το μήνυμα είναι ένα. Να είναι συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και να δημιουργούν το κλίμα που αυτοί ξέρουν. Η ομάδα χωρίς την δύναμη του κόσμου χάνει σε πολλά επίπεδα. Και το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ είναι πολύ τυχερό που έχει τόσο πολύ κόσμο. Και πιο τυχεροί από όλους είναι οι παίκτες που ζουν αυτή την ατμόσφαιρα».