“Βόμβα” με Κυρίτση ο Παπάγου

Σε μία κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες προχώρησε ο Παπάγου καθώς ενέταξε στο δυναμικό του τον λέξη Κυρίτση, προσθέτοντας ένα δυνατό “εργαλείο” στη φαρέτρα του, εν όψει του νέου πρωταθλήματος. Ετσι, οι «Στρατηγοί» αποκτούν εμπειρία στην περιφέρεια, η οποία αναμένεται να δώσει λύσεις αλλά και ποιότητα στην ομάδα. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή ΑΛΕΞΗ ΚΥΡΙΤΣΗ.

Ο Έλληνας αθλητής συναντήθηκε στα γραφεία του συλλόγου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αναστάσιο Καϊμάκη, τον επικεφαλής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ και παλιό του συμπαίκτη Μιχάλη Υφαντή καθώς και με τον προπονητή Γιώργο Διαμαντόπουλο. Οι τέσσερις άνδρες σύζητησαν και συμφώνησαν να συνεργαστούν τη νέα αγωνιστική σεζόν (2019-20) με κοινό στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη πορεία της ομάδας στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Λίγο μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο Αλέξης Κυρίτσης δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στους φίλους και στη γειτονιά μου! Εύχομαι να έχουμε υγεία, να καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο στο Σαλούν, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να το ευχαριστηθούμε και στο τέλος να φέρουμε τον Παπάγο στη θέση που του αρμόζει. Ένας πολύ σημαντικός λόγος που γύρισα στην ομάδα, ίσως ο πιο σημαντικός, είναι οτι θα συναντήσω φίλους αλλά και παλιούς συμπαίκτες όπως τον Μαϊκ Υφαντή που κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα και έχει προσφέρει τα μέγιστα αλλά και τον Γιώργο Διαμαντόπουλο με τον οποίο πιστεύω πως θα έχουμε μία καλή συνεργασία ενώ δεν σας κρύβω οτι ήταν ένα από τα μπασκετικά μου ινδάλματα όταν ξεκίναγα την επαγγελματική μου καριέρα με τη φανέλα του Α.Σ. Παπάγου”.

Ο τεχνικός καθοδηγήτης της ανδρικής ομάδας μπάσκετ Γιώργος Διαμαντόπουλος δήλωσε για την προσθήκη του Αλέξη Κυρίτση:

“Βάλαμε στη μηχανή μας έναν εξαιρετικό παίκτη! Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο και αξίζει συγχαρητήρια η διοίκηση που κατάφερε να επαναφέρει στον Παπάγο τον Αλέξη, έναν παίκτη πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της ομάδας αλλά και για τον κόσμο. Εύχομαι να έχει υγεία πάνω απ΄όλα και τα υπόλοιπα θα έρθουν”.

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Κυρίτση

Ο Αλέξης γεννήθηκε το Μαϊο του 1982 και αποτελεί γέννημα θρέμμα της περιοχής του Παπάγου όπου και κατοικεί με την οικογένεια του μέχρι και σήμερα! Έχει ύψος 1.98, αγωνίζεται στις θέσεις του small forward και του shooting guard ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ελληνικών παρκέ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τη φανέλα του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ με την οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην ηλικία των 20 ετών στη δυνατή τότε Α2 Εθνική κατηγορία (σεζόν 2002-03). Μετά από τρία σερι χρόνια με τη φανέλα των στρατηγων, οι άνθρωποι του Άρη Θεσσαλονίκης είδαν το μεγάλο του ταλέντο και τον πήραν στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2003-04 & 2004-05) κατακτώντας και ένα Κύπελλο Ελλάδος. Ακολούθησαν το Μαρούσι για δυο επίσης σεζόν (2005-06 & 2006-07), η ΑΕΚ (2007-08), ο ΠΑΟΚ (2008-09), η Καβάλα και ο Ηλυσιακός. Αποκόρυφωμα της καριέρας του ήταν η μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τη σεζόν 2011-12 με τον οποίο συμμετείχε στο φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα (Κωνσταντινούπολη) ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος. Αμέσως μετά ακολούθησαν κατα σειρά οι Ίκαρος Καλλιθέας, Πανιώνιος και Δόξα Λευκάδας (όλες στην Α1) ενώ αγωνίστηκε στην Α2 με τη φανέλα του Δούκα τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 με την οποία αναδείχτηκε και τις δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Ο Αλέξης Κυρίτσης έχει αγωνιστεί για 12 σερί σεζόν στην Α1 Εθνική κατηγορία τερματίζοντας αρκετές φορές στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας ενώ έχει 9 συμμέτοχες (82 πόντοι συνολικά) με την Εθνική Ελλάδος με την οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 που έγιναν στην Πεσκάρα της Ιταλίας».