Γαλανίδης: «Από τα πιο δύσκολα παιχνίδια»

 επιστροφή του Λευτέρη Γαλανίδη στα «πράσινα» συνδυάστηκε με μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, με το σύνολο του Δημήτρη Γεροφώτη να κερδίζει το χειροκρότημα από το κατάμεστο κλειστό του Μακεδονικού!

Ο 35χρονος «μπόμπερ» Γαλανίδης φόρεσε για πρώτη φορά ως ενήλικας τη φανέλα του συλλόγου, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στην Ακαδημία, αποδεικνύοντας στο παρκέ τη χρησιμότητα του με πολλή δουλειά και 13 πόντους (3 τρίποντα).

Λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της Πέμπτης, ο εκ των φυσικών ηγετών του φεστινού ρόστερ μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για την (επανα)προσαρμογή του στον σύλλογο, την πρεμιέρα και την πρόκληση της 2ης αγωνιστικής, που βρίσκει τον Μακεδονικό να ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής για να αντιμετωπίσει τον ΑΟ Πολυγύρου.

Πώς αισθάνεσαι αυτόν τον πρώτο καιρό της επιστροφής σου στον Μακεδονικό;

«Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ ωραία. Η ομάδα είναι όπως ακριβώς την περίμενα, με το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει. Νιώθω πολύ οικεία και πολύ όμορφα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την πρεμιέρα κόντρα στον Πανσερραϊκό; Για το αποτέλεσμα, την δυσκολία του αγώνα, την ατμόσφαιρα στο κλειστό του Μακεδονικού;

«Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα, πράγματι. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Κάθε αρχή και δύσκολη, δεν περιμέναμε να είναι εύκολο, κόντρα σε μια ομάδα που νομίζω πως θα πρωταγωνιστήσει φέτος. Ο Πανσερραϊκός θα είναι στις πρώτες 3-4 θέσεις της βαθμολογίας. Ήταν δύσκολη νίκη. Ένα κανονικό ντέρμπι. Το σκορ άνοιξε κανά δυο φορές υπέρ μας, φτάσαμε και στο +12 κάποια στιγμή, όμως τελικά έκλεισε με διαφορά τεσσάρων πόντων. Θεωρώ ότι μας αδικεί λίγο αυτή η διαφορά αλλά κρατάμε τη νίκη, αυτό θέλαμε».

Πώς βλέπεις το παιχνίδι στον Πολύγυρο; Τι χρειάζεται ο Μακεδονικός για να κάνει το 2/2;

«Το παιχνίδι αυτό είναι από τα πιο δύσκολα που μπορεί να τύχει σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Πολύγυρος έχασε στην πρώτη αγωνιστική με διαφορά 30 πόντων από τον Λεύκιππο Ξάνθης και όλοι θα θεωρήσουν ότι είναι η κακή ομάδα του ομίλου. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα παιδιά του Πολυγύρου θα αναζητήσουν σίγουρα αντίδραση. Και πρέπει να είμαστε 100% και επί 40 λεπτά συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».