Γαλανίδης: «Θα είναι απαράδεκτο να μην τα καταφέρουμε»

Ο Αίαντας Ευόσμου πήρε τη νίκη απέναντι στην ΜΕΝΤ και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου της. Ο Λευτέρης Γαλανίδης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης με τους 17 πόντους που σκόραρε και με αφορμή αυτό «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες».

Για τον στόχο της ανόδου: «Δεν έχουμε εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο, αλλά ούτε και ουσιαστικά. Όσες φορές έχουμε πει ότι κάτι τελειώνει, την πατήσαμε. Γι’ αυτό κοιτάμε τα υπόλοιπα παιχνίδια, θέλουμε 2 νίκες στα επόμενα 3 ματς. Κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης (04/05) με την Αρετσού Καλαμαριάς, η οποία ακόμα παλεύει για τη σωτηρία. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό και ύστερα θα θέλουμε 1 νίκη σε 2 αγώνες. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάθε φορά που είδαμε το «βήμα» παραπάνω, το πληρώσαμε, οπότε κοιτάμε με χαμηλά τη μπάλα. Είναι στο χέρι μας και θα είναι απαράδεκτο να μην τα καταφέρουμε».

Για την ομάδα και τη πορεία της: «Ξεκινήσαμε τις υποχρεώσεις μας στις 20 Αυγούστου, με μόνο στόχο το πρωτάθλημα. Σταθήκαμε άτυχοι την 3η αγωνιστική, αφού χάσαμε τον Μάριο Ματαλών που κατέβηκε μετά από χρόνια στη Β’ Εθνική, καθώς έπαθε χιαστούς. Η ομάδα, πάντως, «χτίστηκε» με αρκετές προσωπικότητες που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και με τη βοήθεια του νέου νόμου για προσθήκες τον Ιανουάριο, η ομάδα βρήκε το δρόμο της. Έχουμε χάσει μόνο 3 ματς, τα 2 στη έδρα μας και προχωράμε καλά. Έχουμε απ’ τη διοίκηση ό,τι χρειαζόμαστε σαν ομάδα, οπότε όλα είναι στο σωστό δρόμο για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Προτεραιότητα έχει ο Εύοσμος, Εφόσον οι άνθρωποι της ομάδας με θέλουν, θα δώσω προτεραιότητα εδώ. Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να δω λίγο την οικογένεια και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Στη Α2 οι μετακινήσεις είναι συνεχείς και εβδομαδιαίες. Παρ’ όλα αυτά, στον Εύοσμο γίνεται κάτι πάρα πολύ καλό, κάτι πολύ νοικοκυρεμένο και είναι όμορφα τα πράγματα. Η Α2 με ιντριγκάρει, είναι μια κατηγορία μπασκετική και μ’ αρέσει πάρα πολύ»