Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είναι από τα νέα πρόσωπα της Εθνικής Ανδρών, σε ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα γι αυτόν, αφού μετά τη θητεία στις μικρές εθνικές. φέτος δοκιμάζεται με τους… μεγάλους. Για τον ίδιο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Όλα αυτά ξεκινώντας από το Καρπενήσι.

Στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο πάντα έχει ιδιαίτερη σημασία. Βάλαμε αρκετή ποσότητα στη δουλειά μας, δουλεύοντας πρωί και απόγευμα. Γνωρίσαμε αρχικά τι θέλει ο κόουτς από τον καθένα μας και τι κατεύθυνση αγωνιστικά θέλει να δώσει στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, όσο περνούσαν οι μέρες δουλεύαμε πιο σκληρά και δουλεύαμε πάρα πολύ στη χημεία της ομάδας, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για να πετύχεις.

-Πώς ήταν αυτή η καινούρια εμπειρία για σένα, να βρίσκεσαι στην Εθνική Ανδρών;
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην Εθνική Ανδρών. Είναι απίστευτη εμπειρία για μένα, γιατί βρίσκομαι δίπλα σε πρωταθλητές Ευρώπης, πρωταθλητές εθνικών πρωταθλημάτων, κυπελλούχους. Είναι εκπληκτικές μορφές και εξαιρετικοί παίκτες. Έχω πολλά να κερδίσω από τη συνύπαρξη αυτή. Έχω έρθει με πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για δουλειά και αυτό που θέλω είναι να γίνομαι πιο ανταγωνιστικός σε κάθε προπόνηση».

-Νιώθεις ότι ανεβαίνεις επίπεδο με την παρουσία σου εδώ;
«Σίγουρα! Γιατί παίζοντας με τέτοιου επιπέδου παίκτες, αναγκαστικά πρέπει να ανέβεις κι εσύ επίπεδο για να μπορέσεις να βοηθήσεις, για να μπορέσουν οι συμπαίκτες σου να σε αξιοποιήσουν και να κάνεις καλό στην ομάδα».

-Τι είναι αυτό που έχεις κερδίσει αυτές τις μέρες;
«Καινούριες εικόνες και εμπειρίες. Βλέποντας κάτι, ζώντας κάτι διαφορετικό αποκτάς εικόνες και εμπειρίες που μπορεί να σε βοηθήσουν πάρα πολύ. Είναι πολύ βασικό, όπως βασικό στοιχείο είναι και η σωστή νοοτροπία. Είναι το Α και το Ω για να προχωρήσεις»