Γιαννάκης: «Η αντίδραση είναι κάτι σημαντικό»

giannakis-dimitrisΓια την ήττα από το Κουκάκι και την γενικότερη εικόνα της ομάδας του μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΕΣΚΑ,  ο τεχνικός του ΑΟΚ Χαλανδρίου, Δημήτρης Γιαννάκης, αναλύοντας τα δεδομένα…

-Τι κρατάτε από την αναμέτρηση;

«Η αντίδραση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Το Κουκάκι είχε ένα μεγάλο αβαντάζ. Παίζοντας σε αυτό το δύσκολο γήπεδο, με δύσκολες συνθήκες, ειδικά όσο κρυώνει ο καιρός, με λίγο κόσμο που φωνάζει, με μαχητικά παιδιά, μέσα από το πάθος τους παίζουν, δημιουργούν μια αίσθηση στον αντίπαλο ότι είναι πολύ καλοί ή καλύτεροι. Η ουσία πάντως δεν είναι μόνο εκεί. Εγώ είπα στους παίκτες μου, έχετε πανικοβληθεί, παίζουμε άναρχα, δεν διαβάζουμε τοπαιχνίδι όπως πρέπει, δεν προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα, αλλά μην πουλάμε την μπάλα, ας μας μένει στα χέρια, να μην επιτρέπουμε γρήγορους αιφνιδισμούς κι ευκαιρία να ξεφεύγει ο αντίπαλος, βάζοντας εύκολα καλάθια. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν υπήρχαμε επιθετικά αλλά και αμυντικά. Η κακή μας επίθεση μάς δημιουργούσε και κακή άμυνα. Και ψυχολογικά αυτό κόστισε. Στο δεύτερο ημίχρονο, καμία σχέση με το πρώτο, μπήκαμε να παλέψουμε, αυτό κρατάμε».

-Πού κρίθηκε το παιχνίδι;

«Το φτάσαμε το ματς εκεί που θέλαμε, παρ’ όλα αυτά, λάθη βασικά δικά μας, εκεί που ήμασταν στον πόντο, πουλήσαμε την μπάλα και περιμέναμε ένα σφύριγμα, χωρίς να στέκομαι ποιον ευνοεί ή όχι, αυτό δεν με ενδιαφέρει. Σωστά ή λάθος σφυρίγματα δεν με ενδιαφέρουν. Αυτό που κοιτάζω είναι πως εκείνη την ώρα δεν περιμένεις να πάρεις κάπιο φάουλ. Κρατάς την κατοχή καιπάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πουλήσαμε τρεις φορές τη μπάλα χωρίς λόγο. Και μετά από τάιμ άουτ. Δεν κάναμε αυτά που είπαμε, δεν εκτελέσαμε αυτά που θέλαμε. Αυτό με πειράζει. Ας μην έβγαινε, αλλά ας γινόταν ό,τι είπαμε. Ημασταν λίγο χαμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια».

-Επηρέασε -θεωρείτε- τις ομάδες η πολυήμερη διακοπή στο πρωτάθλημα;

«Θα έπρεπε να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διακοπή. Μένουν εκτός ρυθμού και φόρμας οι ομάδες, οι παίκτες. Καταλαβαίνουμε πως όλοι σχεδόν πια το κάνουν για το χόμπι τους, οπότε ακόμη και για το μεγάλο διάστημα αποχής που ήταν στο πρόγραμμα δεν μπορεί κανείς ναπει κάτι, αλλά σίγουρα, αγωνιστκά, κοστίζει. Είναι κάτι κυρίως το κάνεις για τον εαυτό σου. Αν ο αθλητής κάθεται, βάζει τον εαυτό του σε κατάσταση ενδεχόμενου τραυματισμού, δημιουργεί χαλαρότητα».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Είχαμε θέματα στην αρχή, χάσαμε τον Παπακωνσταντίνου, έμεινε έξω για καιρό και ο Αθανασιάδης ενσωματώθηκε τώρα. Δύο παιδιά που κάνουν τη διαφορά στα γκαρντ. Κάθε ματς θα είμαστε καλύτεροι. Το Κουκάκι στην έδρα του δεν χάνει εύκολα από κανέναν. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ανάμεσα στις ομάδες. Μερικές ομάδες ξεχωρίζουν ίσως βάσει ποιότητας ρόστερ, αλλά αγωνιστικά δεν υπάρχουν οι πολύ μεγάλες διαφορές. Μπορεί να σε κερδίσει ο οποιοσδήποτε».